IKEA lanceert, in samenwerking met het gamersmerk Republic of Gamers (ROG), een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers. Er zijn wereldwijd 3 miljard* gamers: een grote groep die vaak nog wordt vergeten als het gaat om oplossingen voor een beter leven thuis. IKEA wil daar verandering in brengen.

De collectie bestaat uit meer dan dertig designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires, die bijdragen aan een optimale game-ervaring. Denk aan een bureaustoel met een extra flexibele hoofdsteun, een multi-verstelbaar bureau en een muisdraad kabelbungee, zodat je je muis gemakkelijk kan bewegen. De collectie is vanaf oktober online en in alle IKEA winkels verkrijgbaar.

Alle producten zijn zo ontworpen dat gamers volledig in het spel kunnen opgaan en optimaal kunnen presteren. Zo kan het UPPSPEL bureau in hoogte versteld worden en gebruik je de uitsnede voor het kabelmanagement. De MATCHSPEL stoel geeft extra steun aan de onderrug en heeft een rugleuning van gaas die voor een goede ventilatie zorgt. De metalen computerhouder heeft vier wieltjes waardoor je de computer gemakkelijk verplaatst.

Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, aldus Robert van der Straten van IKEA (Home Smart & Gaming IKEA Nederland).

Een goede organisatie draagt bij aan je concentratie en kan het verschil maken in je spel. Zo zorg je er met de LÅNESPELARE mok en bekerhouder voor dat je drankje op zijn plek blijft en berg je met het UPPSPEL ophangbord alle hardware netjes op. Verbeter je volgende livestream met het LÅNESPELARE ringlicht met telefoonhouder.

Met de samenwerking brengen IKEA en ROG twee werelden met verschillende designprincipes samen. IKEA is expert op het gebied van slimme oplossingen voor woninginrichting, maar nog een nieuwkomer in de wereld van gamen. ROG – een submerk van computerproducent ASUS – biedt alle technologische en functionele kennis over gamen. Een belangrijk uitgangspunt van de collectie is om meubels en accessoires te ontwerpen waardoor een plek in huis, zoals een werkplek, gemakkelijk getransformeerd kan worden in een professionele game setup.

 

Newzoo Global Games Market Report 2021