De Eekhoorn Dutch Furniture is trotse leverancier van de meubels en accessoires voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy. De internationale meubelfabrikant uit West-Friesland zorgt met haar merken WOOOD en BePureHome zowel backstage als in de Green Room voor een sfeervolle entourage. Styliste Irene Ursem:“We hebben in de backstageruimte gekozen voor een elegante, bescheiden inrichting. Zo gaat de aandacht naar om wie het draait: de artiesten.”

Het beroemde songfestival, waaraan maar liefst 39 Europese landen meedoen, vindt plaats op 18, 20 en 22 mei a.s. in Rotterdam. “Het is een eer om de meubels en aankleding te mogen verzorgen voor een evenement, dat mensen in zo veel landen aan de buis kluistert. We doen veel projecten, maar het feit dat onze meubelen nu onderdeel zijn van het Eurovisie Songfestival, maakt het extra bijzonder”, vertelt Mark Commandeur, accountmanager projecten van De Eekhoorn Dutch Furniture.

Koninklijk Theater Carré

Vorig jaar verzorgde De Eekhoorn de COVID-proof zaalopstelling voor het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De stoelen in de zaal werden vervangen door tweezits bankjes, die op 1,5 meter afstand van elkaar werden geplaatst. Het doel was toen om de unieke sfeer in het theater te behouden. Backstage huiskamer Zowel tijdens de puntentelling als backstage zitten de artiesten op banken en stoelen van de merken WOOOD en BePureHome. “In de backstageruimte, waar de interviews plaatsvinden, was het doel om een comfortabele ontvangst te creëren. Het resultaat is een intieme ruimte, die artiesten het geruststellende gevoel van thuis geeft. We hebben dit vormgegeven met aaibare stoffen in warm groen en fris blauw voor de zitmeubels, gecombineerd met brass wandrekken, planten en actuele accessoires”, vertelt Irene Ursem enthousiast. “Het resultaat is een ingetogen, warme inrichting, die de artiesten goed tot hun recht laat komen.”

Over De Eekhoorn

Met 40 jaar ervaring in design, productie en distributie van meubels, de verkoop van producten in 50 landen en via 1.500 verkooppunten wereldwijd, is De Eekhoorn Dutch Furniture een gevestigde naam in de Europese meubelindustrie. Het familiebedrijf heeft een duidelijk concept: het ontwikkelen van stoere, eigentijdse, aantrekkelijke en eenvoudig te monteren meubels. Meer dan 30% van de collectie van de merken BePureHome, WOOOD en vtwonen wordt in de eigen fabriek in Nederland gemaakt.

Foto’s: Nathan Reinds