GORINCHEM – De afgelopen editie van Interieur Collectie Dagen (InCoDa) op zondag 12, maandag 13 en dinsdag 14 september in Evenementenhal Gorinchem is volgens de organisatie succesvol verlopen. Dat laat beursorganisator Easyfairs op de eerste dag na InCoDa weten in een persbericht. “Iedereen was er weer aan toe om elkaar face-to-face te ontmoeten en collecties live te ervaren. Ook kregen we veel positieve reacties op ons programma dat bestond uit meer inspiratie, masterclasses en demonstraties dan ooit tevoren. Wij willen heel graag van deze mogelijkheid gebruik maken om alle exposanten en bezoekers te bedanken voor drie fantastische beursdagen. Op naar 2022!”, zegt Mascha de Bruin namens InCoDa.

In totaal 4.360 interieurprofessionals bezochten InCoDa 2021. De Bruin: “Dat zijn minder bezoekers dan we bij InCoDa gewend zijn, maar dat is ook wel te verklaren. Iedereen moet weer stapsgewijs wennen aan het feit dat vakevenementen zoals InCoDa weer plaatsvinden. Desondanks zijn we heel tevreden met dit aantal bezoekers. Wat we zien, en dat hoorden we ook terug van onze exposanten, is dat de bezoekers dit jaar heel doelgericht de beurs bezochten. Hierdoor was de kwaliteit van de bezoeker erg hoog en hebben onze exposanten een goede beurs beleefd. Ook was het mooi om te zien dat exposanten elkaar ook onderling opzochten, ze hadden elkaar gemist. In totaal waren er ruim 100 deelnemers op de beurs met een diversiteit aan segmenten.”

Naast de beursvloer met meer dan 100 deelnemers en dubbel zoveel merken, was er een omvangrijk programma. Bijna alle masterclasses waren druk bezocht en onder andere verzorgd door B&C Raamdecoratie, INretail, trendanalist Niek De Prest, RetailTheater/BNS Crisp, Rigo Verffabriek en Slimmer Wonen. Er werd voor het eerst een trendpresentatie gegeven in samenwerking met stylist Yvonne Teijgeman. Ook vonden er twee kampioenschappen plaats: het NK Parketleggen (NKP) en het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP). De grote winnaars van het NKP waren Sander Verbruggen, Jasper Hoogervorst en Nick Janssen en voor NKWP waren dit Anco Rijstenbil en Kay Winters. Verder werd er voor de (meubel)stoffering een Innovatiespot en een stoffeerders podium neergezet met de projecten van ANYMALS/Studio Stelt, Daisy Buijs Studio, DEGO Stofferingen en Kleur en Stof.

De volgende editie van InCoDa is op zondag 11, maandag 12 en dinsdag 13 september 2022 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer info: www.interieurcollectiedagen.nl.