Een groep anonieme IKEA-medewerkers in Delft, Barendrecht en Breda heeft in een e-mail aan Omroep West alarm geslagen over de onveilige situatie in de vestigingen. Zij roepen het bedrijf op om de deuren te sluiten voor bezoekers. Aangezien er dagelijks honderden bezoekers over de vloer komen, maken ze zich grote zorgen over het verder verspreiden van het coronavirus. Niet alleen onder het personeel, maar ook onder de bezoekers zelf.
Volgens de anonieme IKEA-medewerkers, die hun e-mail aanheffen met ‘PANIK!’, heeft het sluiten van scholen, horeca en sportclubs de situatie voor het winkelpersoneel misschien nog wel erger gemaakt. Want, zo schrijven ze, veel mensen gaan naar IKEA: ‘Afgelopen zaterdag en zondag hadden we een enorm aantal bezoekers over de vloer, nog meer dan gemiddeld. Serieus, wat komen deze mensen doen? Waarom nemen zij willens en wetens het risico besmet te raken, of wellicht nog erger: hun besmetting over te dragen op anderen!’

In een schriftelijke reactie laat IKEA weten dat het op basis van het RIVM en de overheid uit voorzorg al tijdelijke maatregelen heeft getroffen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het sluiten van Speelplaats Småland, restaurants en bistro’s. Verder worden klanten gevraagd om gebruik te maken van zelfscankassa’s, contactloos te betalen en voldoende afstand (1,5 meter) te bewaren.

Lees hier verder