Een opmerkelijk bericht. Waar alle beurzen naar verder in het jaar worden geschoven doet de nieuwe Belgische beurs voor interieurtextiel Decosit juist het tegenovergestelde: van september naar juni.

Dus niet meer op 8 en 9 september, maar op 9 en 10 juni in de Brussels Expo. De reden? September wordt overvol met al dat doorschuiven. Een slimme zet? Wie weet. Wanneer het virus in juni is uitgewoed zijn de Belgen spekkoper. Officieel heet het: ademruimte voor exposanten en bezoekers van de beurs. De organisatie hoopt op het eerste netwerkmoment na de komende moeilijke maanden en dat klinkt in ieder geval hoopvol en positief. De vakbeurs is een initiatief van Fedustria en de Belgische textielbedrijven.

Uiteraard zal de organisatie de dagelijks veranderende situatie in ogenschouw nemen voordat het groene licht voor begin juni definitief wordt gegeven. Hiervoor houdt men zich aan de op dat moment geldende richtlijnen van de bevoegde instanties. Vroegboekkortingen voor exposanten, oorspronkelijk geldend tot begin maart voor de show in september, gelden nu onbeperkt wat betreft tijdstip van boeken voor juni. Gaat de show in juni alsnog niet door dan berekent de organisatie geen kosten voor de deelname.

Meer info op www.decosit.brussels