Bij een rondgang door de meubelhallen van imm Cologne is de eerste vraag die opkomt: wat verwachten we van een meubel? Willen we er stijlvol en actief op zitten of willen we wegzakken in een drijfzand van comfort? Gelukkig biedt de grote hoeveelheid exposanten op de meubelbeurs van Keulen een uitgebreid aanbod voor beide woonwensen.

Terwijl in de hallen 3.1, 3.2 en 11.2 de nadruk ligt op het gebruik van veel hout ( en in een enkel geval roestvrij staal), strakke lijnen, geometrische elementen, heruitgaven van designklassiekers en meubelen waar zitten niet direct leidt tot liggen (en in veel gevallen dus in slaap vallen) bieden andere hallen vooral meubelen die juist bedoeld zijn om in te ontspannen: zwaar gestoffeerd in leder of diverse meubelstoffen, royale formaten (vaak ook met modulaire elementen die aangebouwd kunnen worden) en in alle standen verstelbaar.

Voorbeelden van de eerste categorie zijn Thonet (dat 200 jaar bestaat en ook de aandacht vestigde op 100 jaar Bauhaus, aangezien sommige klassiekers van het merk iconen zijn van deze stijl), Cassina, Minotti en Nederlandse merken als Leolux (dat overigens ook zeer comfortabele, gestoffeerde banken heeft), Artifort (mooie nieuwe kleuren), Jess Design (leder en hout in mooie combinaties) en fatboy (met reuzenkonijnen om op te liggen). Voorbeelden van relaxsystemen als losse fauteuil of modulair opgebouwde bank zijn DFM, Vilmers, Releazz en Hukla.

De beurs werd goedbezocht, kende vele Nederlandse bezoekers, ook op dinsdag toen wij als redactie aanwezig waren. De vlogs en foto’s vindt u op deze site, het beursverslag leest u in een komend nummer van Interior Business Magazine.