Met Dick Spierenburg en Bernd Sanden start imm cologne met de missie om een internationale interieurbeurs opnieuw op te zetten in Keulen. Met de keuze voor Dick Spierenburg, tot nu toe Creative Director van imm cologne, en Bernd Sanden, tot nu toe Director van LivingKitchen en Pure Architects, heeft Koelnmesse besloten om met een duo aan het roer het beursjaar 2023 te starten.

Het nieuwe tandem lost daarmee Claire Steinbr├╝ck af, die imm cologne sinds 2018 leidde en nu aan de slag gaat in een andere leidende functie bij de beursorganisatie gericht op de voedingsindustrie. Met deze beslissing wil de beursorganisator aangeven aan deelnemers om vertrouwen te hebben in de toekomst van deze beurs. De voorbereidingen op de Spring Edition van juni 2023 zijn al in volle gang.

Dick Spierenburg (1953), architect en designer, is sinds 2009 al actief als Creative Director voor imm Cologne. Hij wordt verantwoordelijk voor aanvullende conceptuele en strategische uitdagingen bij de nieuwe koers van de beurs. Hij is geen onbekende met deze taken: Pure Village, Pure Editions, Pure Architects, Pure Platforms en Pure Atmospheres tijdens de afgelopen 13 jaar van de beurs kwamen al uit zijn koker. Hiermee stuurde hij de beurs van een pure meubelbeurs naar een internationale interieurbeurs. Met Pure Galleries wil hij een nieuwe impuls geven: “Mijn missie is het om een nieuwe manier van denken in de beurzenwereld te krijgen waarbij een beurs actief deelneemt aan de vormgeving van de toekomst. Ik ben er echt van overtuigd dat je op die manier meer bereikt dan door alleen maar nieuwe producten te laten zien.”


Ook de 43-jarige Bernd Sanden (hierboven) kan terugkijken op een ruime ervaring met de beurs. Sinds 16 jaar werkzaam bij Koelnmesse is hij vanaf 2017 leidinggevende voor LivingKitchen wat hij mede heeft ontwikkeld. Daarnaast is hij betrokken geweest bij internationale projecten van de beursorganisator in diverse landen. Hij moet nu contacten onderhouden met bedrijven, brancheverenigingen, opinieleiders en moet de creatieve concepten van Spierenburg tot leven brengen. “Nieuwe wegen inslaan, dat is de focus voor imm Cologne om geloofwaardig en relevant te blijven. Ons doel is om de leidende beurs voor de interieurbranche in Duitsland te zijn op een nieuwe manier. De spring Edition is de eerste stap in deze richting naar de toekomst”, aldus Sanden.