Studio Piet Boon heeft voor de komende feestdagen de handen ineengeslagen met kunstenaar Frankey, ook wel bekend als Streetart Frankey. Wat begon met de vraag om een uniek eindejaarsgeschenk voor alle relaties te ontwerpen, mondde daarnaast uit in een expositie van dertig van de nieuwste werken van de kunstenaar.

De tentoonstelling die de titel ‘HAHA!’ kreeg, zit bomvol jeugdherinneringen met een vleugje magie en amusement. Eén van de opvallende werken is een XXL-versie van het eindejaarsgeschenk de ‘Too hot to candle’. HAHA! is vanaf 16 december te bewonderen in de Piet Boon Living & Outdoor Flagship Store in Oostzaan, waar de werken ook gekocht kunnen worden.

Frankey is meer dan enthousiast over de samenwerking: “Toen ik door Piet Boon werd gevraagd om iets te maken als eindejaarsgeschenk, dacht ik al snel aan iets wat mij altijd heeft gefascineerd rond deze tijd. Al van kleins af aan vond ik de kaars een magisch ding en vooral de vlam was fascineerd. Het ontwerp volgde snel. Maar daar bleef het dus duidelijk niet bij. Want het einde van het jaar moet je afsluiten met een grote knal. En die komt er dus ook vanaf 15 december. Met een knaller van een XXL-versie van ‘Too hot to candle’ én daar bovenop een hele expo. Eigenlijk heeft Piet mij nu ook een eindejaarsgeschenk gegeven, haha!”

Voor Frankey zijn zijn ‘urban interventions’, zoals hij ze noemt, bedoeld om de kijker even uit de dagelijkse realiteit te halen en, nog belangrijker, om een lach op de gezichten te toveren. In deze nieuwste expositie HAHA! draait het om Frankey’s jeugdherinneringen en verbeelding. In de dertig nieuwe werken neemt hij een nostalgische duik in zijn verleden waarvan de beelden en momenten nog altijd zijn manier van denken en kijk op de wereld beïnvloeden. Van tekenfilms en blockbusters tot andere kunstenaars, zijn inspiratiebronnen zijn grappig, ontroerend, scherpzinnig, chaotisch en alomtegenwoordig. Tijdens de expositie die van 16 december 2022 t/m 10 januari 2023 te bezoeken is, is het ook mogelijk om werken aan te schaffen. Prijzen liggen tussen de 5 en 50.000 euro.

LOCATIE
Piet Boon Living & Outdoor Flagship Store – Skoon 78, Oostzaan
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00-17.00
+31 20 722 00 44 – info@pietboon.com