De negende editie van Interieur Collectie Dagen (InCoDa) is erg positief verlopen, dat laat organisator Easyfairs weten. De opzet van de beurs was met 130 exposanten aanzienlijk groter dan vorig jaar, mede door de stijging van het aantal exposanten en de keuze van veel deelnemers om groot uit te pakken met eigen standbouw. “Het beeld van de vakbeurs is letterlijk en figuurlijk veranderd. We zijn gegroeid van alleen vloerenbeurs naar de meest complete vakbeurs in Nederland voor de woninginrichters, parketbranche en projectinrichters”, zegt Mascha de Bruin namens Easyfairs.

In totaal werd Interieur Collectie Dagen bezocht door meer dan 6.500 bezoekers. De Bruin: “We hebben in de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt in zowel kwantiteit als kwaliteit. Het aanbod is uitgebreider en daarmee completer dan voorheen en we voelen ons zeer gesteund door de markt. Partijen geven aan dat we de juiste weg zijn ingeslagen en dat werpt nu haar vruchten af.”

Patricia Baum (adviseur van InCoDa) laat weten dat exposanten met name tevreden zijn over de hoge kwaliteit en de mix van de bezoekers. “Dat doet ons goed, want dat is één van de belangrijkste doelen die we voor onszelf stellen. In het voortraject kijken we kritisch naar wie we wel en niet (meer) uitnodigen. Het is niet ons primaire doel om zoveel mogelijk bezoekers te verwelkomen, maar we zijn op zoek naar de juiste bezoeker voor onze exposanten. Als we kijken naar de eerste resultaten uit onze exposantenenquêtes zijn we hierin geslaagd. Een flinke meerderheid van de exposanten beoordeelt de beurs als erg positief en geeft aan in 2019 terug te keren. Sterker nog; tientallen exposanten hebben zich direct op de beurs al ingeschreven voor 2019.”

Nieuw op Interieur Collectie Dagen waren de kennissessies in het Inspiratietheater, waarbij een aantal sessies tot de laatste plek vol was. Een grote publiekstrekker was de sessie van kleurexpert Saskia Huiting (onder andere werkzaam voor IKEA en HISTOR), waarbij Huiting inging op de kleurentrends voor 2019. Andere populaire sessies waren die van Unilin Experts over de kunst van goed vloeradvies en de presentatie van innovatiemanager Harrie Bijl over de retail trends naar 2030. “Het Inspiratietheater maakte voor het eerst deel uit van de beurs. We willen dit voor 2019 verder uitbouwen”, aldus De Bruin.

Prominente blikvangers op de beurs waren de drie Nederlandse Kampioenschappen. Harry van Schijndel uit Vlijmen werd gekroond tot Nederlands Kampioen Meubelstofferen, Marcel Schipper van Schipper Parket werd voor de tweede keer Nederlands Kampioen Parketleggen en Anco Rijstenbil van Sjerk Slagmolen won het Nederlands Kampioenschap Woningstofferen. Nieuw dit jaar was de Quick-Step Challenge waar in teamverband met drie type vloeren (parket, laminaat en PVC) werd gewerkt en de juiste vloer voor de juiste woonruimte moest worden toegepast.

In 2019 viert Interieur Collectie Dagen haar tiende editie. De vakbeurs voor parketspecialisten, woning- en projectinrichters en interieur stylisten om de nieuwste collecties vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoraties te ontdekken voor het nieuwe seizoen vindt plaats op zondag 15, maandag 16 en dinsdag 17 september 2019 in Evenementenhal Gorinchem.

Meer informatie: www.incoda.nl.