De tiende editie van de vakbeurs Interieur Collectie Dagen is succesvol verlopen, zo laat het team van Interieur Collectie Dagen weten. Er kwamen in totaal 6.623 vakprofessionals op het driedaagse vakevent in Evenementenhal Gorinchem af. Op de beursvloer presenteerden 135 exposanten met ruim 200 verschillende merken de nieuwste collecties en trends. “Het 10-jarig jubileum was de mooiste en meest inspirerende editie ooit die de bezoekers met Interieur Collectie Dagen beleefd hebben. Dit kwam sterk naar voren offline, in de gesprekken met bezoekers en exposanten, maar ook online. We kregen veel positieve reacties over de mooie presentatie van de vakbeurs en het aanbod dat gepresenteerd werd. Ook hebben we opgemerkt dat er tijdens deze editie een grote groei heeft plaatsgevonden in de kwaliteit van de bezoeker”, zegt Mascha de Bruin, Head of Events Interior & Retail.

Waar de vakbeurs voorheen bekend stond als vloerenbeurs is Interieur Collectie Dagen inmiddels uitgegroeid naar een totaalconcept voor de professionele woonbranche waar de segmenten vloeren, raamdecoratie, wandbekleding en interieurstoffen samenkomen. Door verschillende exposanten werden veel nieuwe collecties getoond en ook het beursteam heeft gezorgd voor de nodige beleving. Als kers op de taart werd de nieuwe huisstijl van het vakevent geïntroduceerd op de eerste beursdag. Waar de oude branding meer om kleur draaide, is de nieuwe huisstijl een oase van rust met de segmenten waar het totaalconcept om draait en met vernieuwde kleuren.

De Bruin: “Wat deze editie zo succesvol maakte, is dat er voor elke bezoeker wat te ontdekken en te beleven was. Van woninginrichters, parketteurs, vloerspecialisten, projectinrichters tot meubelstoffeerders, interieurstylisten, interieurarchitecten en speciaalzaken. In de afgelopen jaren hebben we verschillende grote stappen gemaakt, en niet voor niets. Zowel de bezoekers als exposanten waren erg tevreden en enthousiast. Deze tiende editie was een feest voor de gehele professionele woonbranche. Het enthousiasme heeft er ook toe geleid dat al meer dan 30 exposanten zich direct hebben ingeschreven voor de 2020-editie.”

Eén van de vele vernieuwingen op Interieur Collectie Dagen was het Inspiratiecafé dat in samenwerking met Luxaflex is opgezet. Gerard van Muijden, Marketingcoördinator van Interieur Collectie Dagen zegt het volgende hierover: “Dit was een groot succes! De bezoekers gaven aan dat de workshops die hier gegeven werden, goed bruikbaar zijn voor hun onderneming of bevestigden dat ze goed op weg waren. De workshops werden daarom ook zeer positief ontvangen.” De inspirators Andrea de Groot van Living Hip, Marieke Rijksen van Whisperingbold, Desiree Groenendal (Vosgesparis) van w/ Style, Wen van Woudenberg (beeldSTEIL) van w/ Style en Marina van Maanen van Veel Woongeluk verzorgden de workshops tijdens deze editie.

Ook werden er verschillende lezingen gegeven in het Inspiratietheater met thema’s waaronder de woontrends van 2020 gegeven door trendwatcher Aafje Nijman, het ondernemerschap gegeven door oprichter van PPC (Plinten & Profielen Centrale) Drees Klaassen en trendkleuren gegeven door interieurstylist Jelena Brillenburg Wurth. Daarnaast werd er een PI inspiratiesessie georganiseerd door vakblad PI waarin het genomineerde kantoorgebouw van het jaar, de Big Green Egg Europe centraal stond. De Big Green Egg Europe is ontworpen door architecten Henk Bultstra en Bert Karel Deuten (Team Paul de Vroom + Sputnik).

Prominente blikvangers op de beurs waren ook de drie Nederlandse Kampioenschappen. Sander Verbruggen kroonde zich tot Nederlands Kampioen Parketleggen en de aspiratenwedstrijd werd gewonnen door Yoeri Horvát. Anco Rijstenbil won het Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstofferen bij de senioren, terwijl Diederik van de Kamp de beste was bij de junioren. Dit jaar werd voor het eerst ook een VMBO challenge georganiseerd, die werd gewonnen door Niek de Bree van Gilde Vakcollege Techniek uit Gorinchem. Het Nationaal Kampioenschap Meubelstofferen had elke dag één winnaar, namelijk Anne Minnema, Anneloes Prins en Madelon van Leeuwen.

De volgende editie van Interieur Collectie Dagen is op 13, 14 en 15 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl.