Industrie Coating Harderwijk begint 2021 goed met een uitbreiding van de poedercoatcapaciteit. Door deze geheel nieuw aangeschafte stand alone poedercoatinstallatie is het mogelijk om objecten van 7 meter lang te behandelen!

Familiebedrijf Industrie Coating Harderwijk is ontstaan uit het in 1964 opgerichte autoschade-herstelbedrijf van den Broek. Naast schade-herstelwerkzaamheden behoorde industrieel spuitwerk ook zal snel tot de kernwerkzaamheden van het bedrijf, wat zich na de overname van de zoons Jan en Co van den Broek nog verder ontwikkelde. Door deze ervaring en expertise kon het bedrijf uitgroeien tot een solide partner in oppervlaktebehandeling. In 2015 is het stokje overgenomen door Jurri van Werven en Wouter van den Broek waarmee de toekomst van Industrie Coating Harderwijk gewaarborgd is.

Naast de behandelmethode natlakken is Industrie Coating Harderwijk ook al ruim dertig jaar expert in het poedercoaten van verschillende typen objecten. Poedercoaten is een efficiënt verfproces waarbij de poedercoating elektrostatisch op een metalen object aangebracht wordt, waarna het op hoge temperatuur gesmolten wordt zodat de poedercoating uithardt tot een slagvaste coating.

Een van de grootste voordelen van poedercoating is dat er geen oplosmiddelen vrijkomen, waardoor het een duurzame en milieuvriendelijke behandelmethode betreft. Door de toenemende vraag van poedercoating heeft Industrie Coating Harderwijk de poedercoatstraat verder ontwikkeld. Met de opening van deze nieuwe straat kunnen nu objecten tot wel 7 meter behandeld worden. Denk hierbij aan objecten als meubels, profielen, constructie gordijnrails, frames en verlichting. Naast het poedercoaten verzorgt Industrie Coating Harderwijk ook het transport van de te behandelen objecten. Dit gebeurt middels een eigen wagenpark en professionele verpakkingsmethoden.

Industrie Coating Harderwijk heeft, ondanks deze moeilijke tijd, uit kunnen breiden en heeft inmiddels ruim 20 mensen in dienst. Samen werken zij iedere dag aan de mooiste objecten en een schonere en kleurrijke toekomst.