Festool staat bekend voor de beste invalcirkelzagen. Meubelmakers, keukenmonteurs, standbouwers, interieurbouwers, timmermannen en parket- en vloerleggers, kunnen zich medio april 2021 verheugen op de nieuwe invalcirkelzagen. Festool heeft zijn meesterwerken in belangrijke mate verder verbeterd: de invalcirkelzagen zagen vanaf nu twee keer zo snel, en de accu-invalcirkelzaag TSC 55 K is verkrijgbaar met unieke KickbackStop.

De accu-invalcirkelzaag TSC 55 K met unieke KickbackStop
“Met onze nieuwe accu-invalcirkelzaag behoren gevaarlijke terugslagen eindelijk tot het verleden, want wij hebben ze met de nieuwe, unieke KickbackStop nog veiliger gemaakt”, legt Danny Huijzer, productmanager bij Festool, uit. Bij het dagelijks werk is vaak een milliseconde al beslissend: de terugslag is de meest voorkomende oorzaak voor ernstig letsel met een invalcirkelzaag. “Veiligheid staat bij ons voorop. Indien tijdens het zagen en invallen in het werkstuk een terugslag ontstaat, hebben wij met de intelligente KickbackStop-technologie ervoor gezorgd dat het zaagblad van onze accu-invalcirkelzaag sneller dan een oogwenk stopt. Dat beschermt niet alleen het werkstuk, maar minimaliseert ook het risico op verwondingen aan uw handen. Dankzij onze nieuwe dunnere zaagbladen en de gebundelde doortrekkracht van de nieuwe TSC 55 K kan er voortaan tot wel twee keer zo snel gewerkt worden – bij gebruik van dezelfde accu. Het resultaat is maximaal zaagvermogen gecombineerd met perfecte zaagkwaliteit”, bevestigt productmanager Danny Huijzer. “Helaas wordt er vaak gedacht dat accuzagen geen vol vermogen kunnen bieden. Onze nieuwe accu-invalcirkelzaag bewijst het tegendeel. Hier is geen verschil waarneembaar, want de combinatie van de nieuwste generatie koolborstelloze EC-TEC-motor en dubbel accusysteem (2 x 18 V) maakt dat de nieuwe TSC zo opvallend krachtig is als een netstroommachine en wel met gelijktijdig volledige mobiliteit”, aldus Danny Huijzer. Bovendien zorgen de nieuwste zaagbladen voor een snelle werkvoortgang en precieze zaagkwaliteit.

De nieuwe invalcirkelzaag TS 55 F. Nu twee keer zo snel
Onze nieuwe invalcirkelzaag overtuigt met absolute precisie, hoog vermogen en enorm lange levensduur. Nieuw is de niet eerder vertoonde zaagsnelheid: de TS 55 F zaagt nu tot twee keer zo snel”, beschrijft productmanager Danny Huijzer. Met onze geleiderails, de grote bandbreedte van diverse zaagbladen en de perfect afgestemde afzuiging bent u optimaal uitgerust voor uitstekende werkresultaten – ongeacht voor welke toepassing – een topklasse zaagsysteem. Kortom zagen klinkt nu als muziek in de oren.