Het platform voor circulariteit in het interieur INSIDE/INSIDE meldt het volgende: “Wat zijn we trots! Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar het is bijna zover… we staan aan de vooravond van de introductie van de circulariteitsindex (MCI). Met het toevoegen van de MCI (naast de milieu-impact) kunnen we gebruikers een meer volledig beeld geven van de duurzaamheid en circulariteit van producten.”
“Voor de circulariteitsindex hebben we wederom aansluiting gezocht bij de belangrijkste internationale ontwikkeling, in dit geval het baanbrekende werk van de Ellen MacArthur Foundation (EMF). EMF heeft de Material Circularity Indicator (MCI) ontwikkeld, die inzicht geeft in de materiaalstromen gedurende de levensduur van een product. Het verhoudingsgetal geeft een indicatie van het grondstofverbruik van een product.”

Ofwel:
Hoe meer een product gerecyclede of hergebruikte grondstoffen gebruikt en hoe minder afval er in de keten wordt geproduceerd, hoe hoger de circulariteitsindex wordt.

Bekijk hier de webinar waarin Mantijn van Leeuwen uitlegt hoe zowel de milieu-impact als ook de circulariteit van producten en materialen inzichtelijk gemaakt zal worden.

Meer weten hoe je de circulariteit van jouw producten inzichtelijk kunt maken? Klik hier voor meer info.