De Alkmaarse interieurspecialist Van Til breidt uit en opent op 22 december een Hästens Store in de historische binnenstad van Alkmaar. De nieuwe Hästens-winkel beslaat ruim 300 vierkante meter en wordt gevestigd aan het Payglop. Met de opening van een nieuwe Hästens-vestiging keert Van Til terug naar de historische binnenstad waar het bedrijf tot 1989 was gevestigd. De interieurspecialist verwacht dat er met de opening van de nieuwe zaak een wisselwerking ontstaat met de huidige hoofdvestiging aan de Noorderkade en er een nieuwe kwaliteitsimpuls wordt gegeven aan de Alkmaarse binnenstad.

Van Til is een begrip in de regio en geniet tevens landelijke bekendheid. Sinds 2004 mag Van Til Interieur zich hofleverancier noemen. Deze interieurspecialist vestigde zich in 1904 in de binnenstad van Alkmaar. Komend jaar viert Van Til dus zijn 115-jarig bestaan als familiebedrijf in Alkmaar. In 1989 verhuisde Van Til naar het aan het oude centrum grenzende Alkmaar Overstad, waar het bedrijf de afgelopen jaren zeven winkelformules (met in totaal circa 24.000 vierkante meter showroom) en 350 parkeerplaatsen realiseerde. In het designcentrum van Van Til wordt een indrukwekkende collectie meubelen gepresenteerd van meer dan 150 topmerken. De nieuwe Hästens Store wordt de achtste winkelformule van Van Til.

Van Til: “Als interieurexpert is de nieuwe Hästens Store een prachtige uitbreiding op ons huidige aanbod. Net als Hästens zijn wij ook een bedrijf met meer dan 100 jaar historie en knowhow. We delen dezelfde expertise als het op vakmanschap, duurzaamheid en kwaliteit aankomt.”

Hästens ontwerpt al sinds 1852 bedden voor de beste nachtrust. De vakmensen in de fabriek in Köping, in Zweden, maken al generaties lang op ambachtelijke wijze bedden van hoogwaardige natuurlijke materialen. Met vestigingen in 36 landen en meer dan 200 partners in Europa, Azië en Amerika, is het kleine familiebedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde producent en leverancier van eersteklas bedden. In Nederland blijft het exclusieve Zweedse beddenmerk groeien aan populariteit. Met de komst van de vestiging in Alkmaar groeit Hästens naar 18 vestigingen door het hele land.

“In onze nieuwe winkel is alles erop gericht om onze klanten optimaal te begeleiden bij de aankoop van hun nieuwe bed”, aldus Van Til. “We kijken ernaar uit om onze klanten te adviseren en te verblijden met een heerlijk nieuw Hästens-bed. Daarnaast gaan we ook Hästens-beddengoed en andere accessoires in onze nieuwe winkel verkopen.”

Elke Hästens Store weerspiegelt op zijn eigen manier de exclusieve en custom-made ervaring die essentieel is voor de Hästens-charme. Dit is bij de nieuwe vestiging in Alkmaar niet anders. Naast jarenlange Hästens-ervaring gaat hier ook jarenlange Van Til-ervaring een rol spelen. De adviseurs in de nieuwe Alkmaarse Hästens-winkel zijn stuk voor stuk opgeleid om de Hästens experience op de juiste manier aan de klant over te kunnen brengen.

De nieuwe Hästens-vestiging in de binnenstad van Alkmaar opent op zaterdag 22 december haar deuren. De officiële opening is gepland op 27 februari 2019, waarbij een directielid uit Zweden aanwezig zal zijn.