GORINCHEM – De komende editie van Interieur Collectie Dagen (InCoDa) die gepland stond op 31 januari, 1 en 2 februari 2021 wordt verplaatst naar 12, 13 en 14 september 2021. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten besloten. InCoDa zou oorspronkelijk plaatsvinden in september 2020, maar werd door de eerste coronagolf verplaatst naar januari 2021. “Wij merkten in de afgelopen periode dat steeds meer exposanten zich zorgen maakten over hun deelname vanwege de COVID-19 ontwikkelingen. Het is onze primaire taak om te luisteren naar de branche en met hen mee te denken. Om die reden hebben wij een inventarisatie gedaan onder onze huidige exposanten ten aanzien van de doorgang van InCoDa in januari. Hieruit bleek dat een grote meerderheid ervoor kiest om hun deelname door te schuiven naar september 2021. In goed overleg is daarom besloten de beurs te verplaatsen”, verklaart Mascha de Bruin namens InCoDa.

Sinds de corona-uitbraak in maart is beursorganisator Easyfairs aan de slag gegaan met een preventief protocol met diverse maatregelen. Alle gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor Evenementenhal Gorinchem zijn in september met succes geauditeerd door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle en certificering. De Bruin: “Wij hebben er alles aan gedaan om een veilig event te creëren waar de branche elkaar op een verantwoorde manier kan ontmoeten en zaken doen. Mede door deze maatregelen behielden we het vertrouwen van de deelnemers en bezoekers. Echter, het sentiment om naar de vakbeurs te komen, verslechterde snel na de nieuwe maatregelen, gepresenteerd in de laatste persconferenties op 13 oktober en 3 november. Door de onzekere richting van de tweede coronagolf zijn we in gesprek gegaan met de belanghebbenden van het evenement. De exposanten hebben bij een recente uitvraag vrijwel unaniem aangegeven een voorkeur te hebben om het evenement door te schuiven naar september. We hebben besloten om hier gehoor aan te geven.”

Uit de extra maatregelen die op 3 november j.l. zijn afgekondigd, blijkt dat er van 4 tot en met 18 november geen beurzen mogen plaatsvinden, omdat alle doorstroomlocaties in die periode gesloten moeten zijn. Vanaf 19 november gaat Nederland weer terug naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Uit die maatregelen blijkt dat evenementen niet door mogen gaan, maar de overheid maakt daarin onderscheid voor beurzen. Ondanks dit onderscheid kiest de organisatie voor een proactieve aanpak voor InCoDa met de verplaatsing naar september 2021. De Bruin: “Zoals eerder benoemd is dit een uitzonderlijke situatie en wij moeten meedenken met de branche. InCoDa is al jarenlang een begrip voor duizenden professionals. Dat behouden we alleen door een kwalitatieve beurs neer te zetten samen met onze exposanten en partners. We zijn nu ook op een punt waarop de markt ons vraagt een knoop door te hakken. Inventarisatie onder huidige exposanten leert ons dat, op een enkeling na, de wens is dat we verplaatsen naar september 2021. Wij zijn enorm blij met de commitment vanuit de exposanten en kijken uit naar 2021.”

InCoDa vindt op zondag 12, maandag 13 en dinsdag 14 september 2021 plaats in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl.