Met enige regelmaat vragen we onze lezers naar hun persoonlijke voorkeuren. In een januari editie van Interior Business Magazine was het de beurt aan Geert Pots van Potz Wonen. ”Bij ons thuis is de grote eiken doorleefde eettafel van de firma Dopmeijer, met moderne leren stoeltjes van de firma HE Design, waar we heel veel gebruik van maken, favoriet.”

Naam: Geert Pots
Leeftijd: 56
Gezin: getrouwd, vrouw en 3 kinderen Functie: eigenaar (hoofd schuldenaar) van een meubelzaak in de ster van Twente, de gemeente Haaksbergen.
Bedrijf: POTZ – WONEN
In de branche sinds: 1986. Ik ben dit jaar jaar dus 35 jaar in de branche werkzaam.
Ik ben begonnen op 21 jarige leeftijd bij Martin en Gery van Gils, van toen der tijd Gils Meubelen in Oldenzaal. Dat bedrijf heet nu Meubelboulevard Oldenzaal. Ik startte als service medewerker in hun meubelmakerij (ik ben van origine gediplomeerd meubelmaker).
Rijdt: Mercedes terreinauto GLE 450 benzine
Waarom deze auto? Ik word een dagje ouder en ik vind ‘hoog zitten’, in combinatie met een stoere terreinauto met wat meer pk’s, voor mij de juiste auto.
Welke muziek luister je in de auto: Dat varieert. Het ligt aan mijn stemming. Ik heb verschillende muzieklijsten via Spotify. Veel jaren 80 toen er nog echte muziek gemaakt werd, hahaha. Van 15 tot 25 begin je het leven te ontdekken; veel uitgaan en groot geworden met de muziek van die tijd. Het vormt je muzieksmaak en die muziek blijft hangen. Dat vind ik dan hè?!
Eerste wat je in de ochtend doet: Koffie drinken en de mail checken.
Hekel aan: Klanten die je maar niet tevreden krijgt, wat je ook maar voor hun doet. Maar ja, wie heeft daar geen hekel aan?

Slaapt op een: boxspring.
Leukste onderdeel van je werk: De variatie. Elke dag is weer anders. Ik ga vrijwel nooit met tegenzin naar het werk. Kleding: Casual. Ik heb een voorkeur voor de spijkerbroek met blouse.
Geur: Amouage.
Sport: Ik ben A-sportief en beoefen dan ook geen enkele sport. Ik spring een enkele keer op de fiets maar daar blijft het ook bij. Ik neem me elke maand, kwartaal, jaar voor: Nu begin ik! Maar het komt er maar niet van en is te zien ook haha.

   

Voetbalclub: Ik ga nu heel veel mensen tegen de schenen schoppen. Ik heb totaal geen affiniteit met voetbal. In mijn beleving is het een overgewaardeerde sport.
Ik kan er nog geen 5 minuten naar kijken. De sport interesseert mij echt 0,0. Als er Europese of Wereldkampioenschappen zijn, dan wil mijn vrouw nog wel eens kijken.
Ik moet dan stil zijn.
Als ik niet werkzaam zou zijn in de branche: Dan was ik iets in de zorg gaan doen. Ik wilde vroeger Z verpleger worden of begeleider voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is heel wat anders en zeer zwaar en ondergewaardeerd werk, maar het geeft heel veel voldoening. Welk bedrijf bewonder je: Niet alleen zijn bedrijven maar vooral de persoon
Elon Musk. Waar deze zeer gedreven ondernemer/uitvinder allemaal wel niet achter zit: Space X, Tesla inc. Solar City, het betaalsysteem PayPal en nog veel en veel van dergelijke bedrijven. Ik denk wel eens: Waar haalt die beste man in hemelsnaam de tijd vandaan?
Drinkt het liefst: Speciaal biertjes.
Rookt: niet
Slechte gewoonte: snaaien, zoetigheid

‘Als ik er een op moet noemen waar wij nooit afscheid van gaan nemen, dan is het wel de firma Koopmans Meubelen. En dan noem ik de man achter de schermen: de heer Nico Satter. Vanaf dag 1 dat ik zelfstandige ben doen wij zaken met elkaar en dat zal als het aan mij ligt ook altijd zo blijven.’

Gaafste wat ik ooit gedaan heb: Diepzeeduiken. Dit heb ik onder andere op Bonaire gedaan, ook wel bekend als Divers Paradise.
Restaurant: Loetje en dan met name de Biefstuk Bali: wit brood en dan stippen in de jus, dikke frieten plus een biertje. Dit is niets hoogstaands en geen ‘liflafjes gebeuren’, maar wel ontzettend lekker.
Blunder: Wie maakt ze niet. Ik heb er velen gemaakt.
Beurzen: beurzen zijn niet mijn favoriete gebeuren. Als het enigszins kan schuif ik het bezoeken van beurzen af naar mijn vrouw, dochter en personeel.
Leveranciers: We hebben, zoals iedereen die een meubelzaak voert, veel verschillende leveranciers, in verschillende stijlen en prijs segmenten. Als ik er een op moet noemen waar wij nooit afscheid van gaan nemen, dan is het wel de firma Koopmans Meubelen. En dan noem ik de man achter de schermen: de heer Nico Satter. Vanaf dag 1 dat ik zelfstandige ben doen wij zaken met elkaar en dat zal als het aan mij ligt ook altijd zo blijven.

Beatles of The Rolling Stones? De Stones

Beste beurs: Voor ons is dit Meubelbeurs Brussel
Leest: Ik kan wel heel literair gaan doen, maar ik lees weinig boeken. Ik gun me daar geen tijd voor. Ik lees wel veel vakliteratuur, zoals natuurlijk Interior Business Magazine. En ik hou me veel bezig met cursussen. Maar ook via het internet vergaar ik veel kennis opdat we ons beter kunnen presenteren en promoten op social media en dergelijke.

Favo acteur: Jason Statham
Land: Toch wel Nederland Vakantiebestemming? Kriskras door Europa. Ik kan wel heel cliché zeggen Italië of Frankrijk, waar we jaren op vakantie zijn geweest en hopelijk ook nog vaak mogen komen. Maar ook Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Engeland zijn mooi. Waar ik nog nooit geweest ben, is meer naar het Noorden: Noorwegen of Zweden. Die landen lijken mij ook een belevenis.
Wat ga je doen als je groot bent? Sporten

Trots op: Ik ben er trots op waar we nu als bedrijf POTZ WONEN met elkaar staan! Dat hebben we toch maar mooi bereikt met ons team!
Maak me zorgen over: Voornamelijk corona en de hiermee gepaard gaande lockdown. Hoe lang gaat dit duren? Het is allemaal zo onzeker. Net als de meeste ondernemers in de meubelbranche hebben wij een verschrikkelijk goed jaar 2020 achter de rug. We hebben ons door de drukte het snot voor de ogen gewerkt met ons hele team. Dan denk je dat je wat verdiend hebt. Maar nu kunnen we het verdiende zo in het grote gat gaan gooien dat nu ontstaat doordat we vanaf 15 december verplicht op slot zitten. We zijn verplicht op slot in juist de voor de meubelbranche drukste en belangrijkste periode van ons hele jaar, namelijk kerst en januari. Deze periode verschaft ons altijd een buffer voor eventuele zwakke zomermaanden. Nu zijn we ruim 2 maanden verplicht gesloten: geen omzet. Het gat dat hierdoor ontstaat kunnen we vullen met wat we in 2020 verdiend hebben, dus resumé: 2020 is ontzettend goed geweest, maar we verliezen alles door de lockdown. Plus tel daarbij de omzet die we nu verliezen in onze beste weken van het hele jaar en je kunt concluderen dat we die verloren omzet in heel 2021 nooit meer inhalen.

Retail: voor de retail en dan voornamelijk de retail in onze branche maak ik me zorgen dat er bijna niet aan vakbekwaam personeel te komen is. Wij hebben al tijden enkele vacatures open staan. Al de mensen die erop af gekomen zijn tot dusverre helaas niet geschikt.

De branche….: Er is een enorme branche- vervaging. Tuincentra, bouwmarkten en die verschrikkelijke outlet koopschuren, er is een markt voor, ik weet het. Maar ik hoef het niet mooi te vinden toch?

Mooiste meubelen: hout, meubels van hout, met mooie verbindingen of intarsia inleg werk. Nee, het zijn vaak geen commerciële meubels maar ik ben een echte houtman/meubelmaker. Ik kan ook echt genieten van de geur van hout.

Meubelstuk: Bij ons thuis is de grote eiken doorleefde eettafel van de firma Dopmeijer, met moderne leren stoeltjes van de firma HE Design, waar we heel veel gebruik van maken, favoriet.
Welk meubelbedrijf steekt er met kop en schouders bovenuit: Of het bedrijf met kop en schouders overal bovenuit steekt,
dat ervaart iedereen natuurlijk anders maar waar ik veel bewondering voor heb, is de persoon Theo Eichholtz. Hij heeft onlangs zijn aandelen in zijn bedrijf verzilverd, wat
ik begrepen heb). In toch een betrekkelijk korte tijd heeft Theo een zeer mooi bedrijf met internationale allure uit de grond gestampt: de Firma Eichholtz.
Ambities: Wij willen ons als woonwinkel steeds verder specialiseren in het leveren van een compleet totaalplan/totaalpakket. Wij hebben enkele interieurstylistes in dienst en we merken dat hun werk steeds belangrijker wordt voor onze onderneming. Onze klanten waarderen dat enorm. Wij willen ons daar dan ook nog meer in gaan specialiseren.