Bogotá is niet naast de deur maar mocht u de komende dagen in de buurt zijn: Koelnmesse organiseert een editie van de interzum in de Colombiaanse hoofdstad.

Van 10 tot en met 13 mei treft de internationale hout- en meubelindustrie elkaar in Bogotá, Colobia. De beurs vond voor het laatst plaats in 2018 met de naam Feria Mueble Madera en is de belangrijkste vakbeurs voor houtverwerking en toelevering aan de meubelindustrie in de Andes regio en de Caraïben. Vanaf deze keer is de naam dus interzum bogotá. Het is de eerste vakbeurs in de hoofdstad na de pandemie. Vier dagen netwerken en nieuwe producten zien.

In 2020 had er een editie moeten plaatsvinden, maar ja…de pandemie kwam ertussen. Nu is het zover en 115 exposanten uit 14 landen plus een te verwachten 15.000 bezoekers maken hun opwachting in Bogotá. Onder de deelnemers staan lokale namen als Aristizabal y Jinete, Lamitech, Madecentro of Makser maar ook internationale spelers als Arauco, Arkopa, Elektroteks, Fecken-Kirfel, Häfele, Jowat, Karebant, Kronospan, Lignadecor, Makita, Mammut, Rehau, Stihl of Wilsonart. Daarnaast zijn er landenpaviljoens van Brazilië, Chili en Turkije.

Design, duurzaamheid, circulaire economie en innovatie zijn begrippen waar in Europa iedereen mee gooit en smijt om mee te tellen en dat is in Zuid-Amerika niet anders. Er zijn vanaf morgen in Bogotá meerdere lezingen over deze thema’s, gesponsord door de Colombiaanse overheid (Ministeries van Economie en van Milieu), de WWF en de FAO.  Voor Koelnmesse is het spannend, want het is de eerste beurs die na de pandemie wordt georganiseerd. De interzum in China is opgeschoven naar later dit jaar, de editie in Keulen is pas volgend jaar dus dit is de lakmoestest. Een internationale beurs is het zeker: 52 procent van de deelnemers komt van buiten Colombia. Dus bent u in de buurt, zeker even langsgaan. Op de foto het beurscomplex Corferias waar de interzum vanaf morgen plaatsvindt.
www.interzum.de/die-messe/interzum-home/branchen-messen