De vakbeurs interzum in Keulen is pas over 12 maanden (opening op 4 mei 2021), maar de organisatie meldt zich alvast. Ondanks de verlammende crisis ziet de organisatie van de beurs nu al lichtpuntjes voor de toeleveranciers van de meubelindustrie.

De wereld is meer dan ooit in beweging door de huidige situatie, maar er zullen ook weer zaken worden gedaan na de crisis, zo stelt men in Keulen.  Beurzen zoals de interzum zijn de motor voor de economie en geven deze nieuwe impulsen, zo klinkt het. De gelegenheid om elkaar te treffen overstijgt het digitale contact: “Internationale beurzen zoals interzum zijn pure energie die ontstaat wanneer mensen elkaar echt ontmoeten. Hieruit ontstaat business”, aldus Matthias Pollmann, zakelijk leider van de Koelnmesse. “Daarom bereiden we ons met extra inzet voor op de editie van 2021. We willen het succes van interzum tot nu toe doortrekken.” Het grote aantal aanmeldingen tot nu toe voert hij aan als bewijs voor zijn uitspraak. De beurs vindt om het jaar plaats en dus bij toeval niet in dit jaar dat zo geplaagd wordt door COVID-19.

Er is een nieuwe hal 1 op het beursterrein in Keulen, de indeling is geoptimaliseerd en sectoren van toeleveranciers zijn samengevoegd. Het segment Materials & Nature staat nu ook in de nieuwe hal 1. De nieuwe indeling en samenvoeging binnen sectoren maakt een beursbezoek beter beloopbaar als bezoeker en dat is zeker een voordeel op een grote beurs als interzum. De organisatie gaat nog verder: dichter bij elkaar zijn als exposant in dezelfde sector gaat meer handel opleveren.

Hallen 9, 10.1 en de beide etages van hal 11 zijn nu voor Textile & Machinery. Dus alle exposanten op het gebied van matrassenproductie, meubelstoffen en materiaalverwerking staan nu bij elkaar. Dit is zeker handig voor de gerichte bezoeker die nu niet meer van het ene eind van het uitgestrekte complex hoeft te lopen.

Hetzelfde geldt voor Materials & Nature: de hallen 6, 4.2, 5.2 en 1 vormen een cirkel die goed te belopen is. Dit heeft volgens de organisatie meerdere exposanten er van overtuigd om in te tekenen. Hieronder nieuwkomers als Financiera Maderera, S.A. en Yildiz Entegre.

Hallen 7, 8 en 10.2 zijn er voor Function & Components. Dit is de beslagafdeling van de beurs. Helaas geen aaneengesloten route, maar evengoed niet al te ver uit elkaar gepositioneerd. Dus snel aflopen als meubelfabrikant, zaken doen en door. Snelheid als troef van een beurs, waar voorheen juist een ontspannen, langdurig verblijf in Keulen als wenselijk werd gepresenteerd. Meegaan met nieuwe tijden, met een ander ritme.

Uiteraard zijn ook de componentenbouwers van kantoormeubilair er weer bij in 2021. Zij staan bij elkaar in de hallen 5.1 en 5.2 en zullen weer goed zaken kunnen doen, zo voorspelt Koelnmesse. “Ik ben er van overtuigd dat het benadrukken van snel en direct vinden van exposanten gaat bijdragen aan het succes van de interzum in 2021. Het beurslandschap verandert en zo spelen we in op de wensen van exposanten en bezoekers”, aldus Pollmann.