Edel Carpets viert het hele jaar, maar ook op Intirio haar 100-jarig bestaan. Dat doet zij onder andere met nieuwe collecties, die vooralsnog nog even geheim blijven. Wel geven wij van het bedrijf een stukje geschiedenis:

Het begon allemaal 4 april 1918 toen Bedrijf E. de Lange & Zn. handel in matten en biezen werd opgericht door Karst de Lange in een pand aan de Kruisstraat te Genemuiden. Hier werden handmatig biezenmatten geproduceerd, een succesvol product waardoor er al snel moest worden uitgebreid. In een latere fase werd, door het gebruik van machines het ook mogelijk om kokosmatten en ruig geschoren auto- en deurmatten te produceren voor de binnenlandse markt en export markten.

Door de groeiende concurrentie uit lage lonen landen en later de afnemende vraag naar dit soort producten werd in 1959 de overschakeling gemaakt van sisal en kokos, naar kamerbreed geweven tapijt van wol en synthetische garens.

In 1968 investeerde Edel in de eerste tuft machine in Genemuiden en in 1974 was de eerste backingstraat een feit. De generatiewissel volgde in 1985. Deze nieuwe leiding liet het bedrijf verder groeien door overnames van Telenzo (2002) en Yarnco (2009) en uitbreidingen met onder andere extrusie (1999).

In 2015 breekt het einde van het tijdperk de Lange aan, door verkoop van de activiteiten aan private equity. De Edel tapijtcollectie van nu bestaat uit onderscheidende synthetische en wollen tapijten voor het midden- en hoog segment. De ontwikkeling, productie en verkoop gebeurt geheel in eigen huis. Laat u op Intirio verrassen!