Het duurt nog even voordat de ISH plaatsvindt in Frankfurt (17 tot en met 21 maart 2025) maar de beurs voor sanitair, verwarming en luchttechniek laat al van zich horen. Met een nadruk op bescherming tegen te veel water, gereduceerde emissies, hernieuwbare energiebronnen en het efficiƫnt gebruiken daarvan. Meer dan 2.000 exposanten hebben zich al aangemeld in Frankfurt.

De grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van water, warmte en lucht is waar installateurs, architecten, ingenieurs, opdrachtgevers, aannemers en projectinrichters elkaar tegenkomen. Zowel voor de projectmarkt als voor woningbouw, iedereen komt naar Frankfurt voor de nieuwste producten in sanitair, verwarming en klimaattechniek. Het motto van deze editie is Oplossingen voor een duurzame toekomst en dat mag geen verrassing zijn want dit was eigenlijk ook al zo bij de vorige editie. Bewust omgaan met water, schone lucht en producten met een lange levensduur die bij voorkeur schoon zijn geproduceerd is waar het hier om draait. Samen oplossingen vinden, zo stelt de beurs.

Die oplossingen worden gepresenteerd in 8 verschillende deelgebieden waaronder sanitair dat toegepast wordt in de horeca, of de fitness studio, huurwoning of koopwoning, kantoren en openbare gebouwen. De exposanten op dit gebied staan in de hallen 2.0, 3.0, 3.1, 4.1, 5.0, 5.1 en in het Forum. Voorbeelden zijn Bette, Burgbad, Dornbracht, Duravit, Geberit, Grohe, Hansgrohe, Ideal Standard, Laufen, Kaldewei, Kermi, Keuco, Roca, Toto, Villeroy & Boch en Vitra. Ook handdoek dispensers, handdrogers en andere toiletoplossingen zijn hier te vinden.

Zo zijn er ook veel aanbieders op installatiegebied, waterleidingen, verwarming, domotica en gebouwbeheer, binnenklimaat en airconditioning, software en andere producten en diensten die met dit functionele maar vaak ook esthetische onderdeel van architectuur en inrichting te maken hebben. Kijk op de site voor een compleet overzicht van wie er meedoen in maart 2025: www.ish.messefrankfurt.com