De Workspace Design Show, een bekende speler in de designwereld, komt naar Nederland. Het event vindt plaats van 11 tot en met 12 oktober in de RAI in Amsterdam en brengt toonaangevende creatieven samen. De Workspace Design Show richt zich op de Benelux markt voor interieurarchitecten, architecten, ontwerpers, ontwikkelaars, aannemers en bedrijfsleiders in de onroerend goed markt.

Gedurende twee dagen komen vakgenoten samen om ideeën uit te wisselen over het veranderende landschap van onze kantoren. Daarnaast kunnen de bezoekers genieten van de Workspace Design Talks en kennismaken met de meest innovatieve productlanceringen die onze werkomgeving transformeren.

De organisatoren van de Workspace Design Show kijken terug op een zeer succesvolle lancering in Londen en zijn enthousiast om het event in Amsterdam te organiseren. Oprichter Charlie Bark – Jones: “We hebben overweldigende respons op de show gekregen. Het uitmuntende niveau van design op de werkplek in de Benelux, gecombineerd met de indrukwekkende reputatie op het gebied van duurzame architectuur, maakt de Amsterdam een perfecte locatie voor ons evenement. Daarnaast heeft Amsterdam een zeer sterke lokale kantorenmarkt en de laatste tijd zien we dat er veel internationale bedrijven zich vestigen wat in combinatie met zijn strategische locatie de juiste plek is om de show te houden.”

 

Workspace Design Show Amsterdam zal samen met toonaangevende bedrijven en instellingen uit de hele regio, zoals de BNO, BNI en AiNB, een reeks paneldiscussies organiseren over de toekomst van de werkplek. Bekende architecten en ontwerpbureaus, evenals end-users, kunnen de nieuwste trends en innovaties op onze werkplekken ontdekken.

Gerenommeerde sprekers van grote organisaties hebben zich reeds verbonden aan de Workspace Design Show Amsterdam zoals: Philips, Rabobank, JustEat, ING, EY, Miro, MVRDV, UN Studio, MVSA Architecten, CBRE, Hollandse Nieuwe, Fokkema & Partners, Cushman & Wakefield, Powerhouse Company en D/DOCK.

Tijdens de zogeheten Workspace Design Talks worden bezoekers getrakteerd op nieuwe inzichten over het ontwerpen van agile werkplekken, cases waarbij de rol van duurzaamheid in het ontwerp wordt belicht en voorbeelden van coworking spaces. Ten slotte gaan de sprekers in op de feedback van werknemers over deze onderwerpen en is er  aandacht voor het creatieve design proces. Een van de sprekers van het panel is: Thomas van Leeuwen, partner en directeur bij D/DOCK.

Thomas: “Dit is een hele interessante tijd om naar het begrip  ‘werkplek’  te kijken. We worden niet langer beperkt door traditionele grenzen zoals locatie en tijd. De redenen voor ons om te kiezen waar we heen gaan, zijn nu gebaseerd op ‘waar wil ik zijn’ boven ‘waar moet ik zijn’. Het gevoel van hospitality is een van de belangrijkste drijfveren in alle industrieën geworden. lk zal tijdens Workspace Design Talks meer op deze onderwerpen ingaan.”

De lounge voor de conferentie wordt ontworpen door Workbrands, een marktleider in refurbished meubelen. Namens Workbrands, eigenaar en commercieel manager Ramon van de Kerkhof: “We willen de mogelijkheden laten zien van duurzaam opgeknapte meubels aan de huidige generatie ontwerpers tijdens de Workspace Design Show. Er zijn veel misvattingen over de mogelijkheden en flexibiliteit van ontwerpen met refurbished meubilair. Ontwerpers kunnen deze producten gebruiken zonder afbreuk te doen aan kwaliteit, functionaliteit en design. Wij zijn de eersten die dit realiseren met een minimale, meetbare vermindering van de milieu-impact, en we willen dit laten zien aan alle bezoekers.”

Van de meer dan 100 exposerende merken is een van de hoogtepunten Occony. Occony gelooft in een wereld waar meubels zijn gemaakt van duurzame en herbruikbare materialen. Een wereld waarin het menselijk handelen een positieve invloed heeft op het milieu. Occony ontwikkelt, produceert en verkoopt duurzame designmeubels van Nederlandse hand en bodem.

Pim Dekkers, oprichter van Occony: “Workspace Design Show is de plek waar ontwerpers komen die willen werken met de beste merken en leveranciers van werkplek meubilair. Het is voor ons een unieke kans om de nieuwe Occony collecties te tonen en we laten zien hoe duurzame meubels kunnen worden ingezet met verschillende functies binnen de kantooromgeving.”

Voor meer informatie: https://workspaceshow.nl/