Design website DEZEEN meldt dat Italiaanse designmerken hoopvol zijn dat de productie binnenkort weer opstart in het land nu de ergste golf van besmettingen met COVID-19 achter de rug lijkt te zijn.

Op 13 april zouden de strengste maatregelen door de Italiaanse overheid moeten aflopen zodat productie hervat kan worden. Maar de Minister van Volksgezondheid zou de periode nog kunnen verlengen. “We hopen snel weer te kunnen beginnen”, aldus een woordvoerder van fabrikant Molteni&C uit Lombardije, de zwaarst getroffen regio. “Uiteraard zullen we ons aan alle richtlijnen blijven houden wanneer we weer opstarten.”

De Salone werd al afgelast, de regio rond Milaan werd zeer zwaar getroffen door het virus maar ook fabrikant Zanotta is hoopvol: “We wachten met spanning op groen licht. We zijn er klaar voor.” Ook Gianni Fortuna van keukenfabrikant Arclinea uit de Veneto regio is meer dan een beetje hoopvol op weer strten: “Deze crisis heeft ons allemaal overvallen en we hebben droevige dingen meegemaakt die iedere fantsie tarten. Nu is het tijd voor goed nieuws.”

Op 21 maart werden alle fabriekn gesloten. Nu hopen ook merken als Poltrona Frau, Pedrali, Moroso en Mutina dat misschien op Paaszondag al het goede nieuws gaat komen. Meer dan 17.600 mensen zijn inmiddels overleden aan het virus in dit land. Op de foto meubelen van Molteni&C.