Belgische meubelwinkels willen de uitverkoopperiode in juli graag gehandhaafd zien. Zelfstandigenorganisatie Unizo en een groot deel van de modesector willen echter dat de periode tot 1 augustus wordt uitgesteld.

De politieke wil tot uitstel is er op zich wel, maar er moet nog flink overlegd gaan worden of het uitstellen mag. Handelsfederatie Comeos en de meubelhandelfederatie Navem zijn echter tegen omdat het momentum voor de meubelhandel met een uitverkoop vanaf augustus verdwijnt, zo vrezen zij. Tom van Steenhoudt van Navem vreest zelfs voor een waar bloedbad voor meubelwinkels wanneer er tot augustus wordt gewacht.

Navem telt 110 leden met 350 vestigingen. Opstarten wordt hoe dan ook moeilijk, helemaal wanneer de uitverkoop wordt uitgesteld, aldus Van Steenhoudt. Het is wishful thinking om te denken dat na het opstarten van de economie dezelfde winkelprijzen als voor de crisis kunnen worden gehanteerd, zo stelt Navem. Dus direct met korting starten of de middenstander loopt extra omzet mis in dit rampjaar tot nu toe.