Jess heeft met Shuffle de German Design Award 2020 gewonnen. De German Design Awards is een van de meest prestigieuze design competities ter wereld en heeft een uitstekende reputatie, ook ver buiten het wereldje van de experts. Ben je een van de winnaars, dan heb je bewezen tot de besten te behoren in jouw branche. Jess behoort tot deze kring. Met de Shuffle won dit vooraanstaande, Nederlandse bedrijf de onderscheiding in de categorie Excellent Product Design – Furniture. Jess heeft de Shuffle twee jaar geleden geïntroduceerd op diverse Europese beurzen.

Maarten van de Goor, directeur Jess: “De Shuffle heeft een heel eigen, markante uitstraling, maar past perfect bij onze bestaande en doorlopende collecties. Het is een ontwerp van Robert Bronwasser, die met de Shuffle een nieuwe, verfrissende wending heeft gegeven aan ons assortiment.”

“De serie bestaat uit banken, een fauteuil en chaise longue. En begin 2020 wordt de Shuffle eetkamerstoel gelanceerd. Het ontwerp is geïnspireerd op de pure materialen waar Jess bekend om staat en die een nonchalante en stoere uitstraling hebben. Daar heeft Robert Bronwasser zijn signature aan toegevoegd: vriendelijke, afgeronde hoeken, heldere lijnen en een functionele twist. De kern van deze collectie is dat je op twee manieren op een meubel kunt zitten: zo’n dubbele functie is nooit eerder vertoond. De meubelstukken zijn los en in combinatie op verschillende manieren te gebruiken. Dat maakt het leuk voor thuis, maar vooral ook voor hotellobby’s, restaurants en ontvangsthallen. Dat speelse is heel kenmerkend voor het ontwerp.”

Jess is in 2020 wederom op alle belangrijke Europese beurzen te vinden, zoals in januari op de IMM Keulen, in februari in Stockholm, in april in Milaan en in september in Parijs en Londen.

”Op alle beurzen zal naast de nieuwe collectie de German Design Award winnaar – Shuffle – gepresenteerd worden. En wie weet, kunnen we binnenkort ook zeggen dat de Shuffle de Iconic Award heeft gewonnen, een prijs voor innovatieve interieuroplossingen.”

Voor meer Jess: klik hier.