Drentea Office Furniture is door provincie Utrecht gekozen als de nieuwe circulaire inrichter voor de kantoorpanden van de provincie. Doel van deze samenwerking is het onderhouden van de bestaande kantoorinrichting op alle kantoorlocaties van de provincie en waar nodig aanvullen van deze inrichting met circulair meubilair. De samenwerking loopt tot ten minste 2027 met als doel het creëren van een kantooromgeving waar provinciemedewerkers en bewoners van de provincie samen nog prettiger, efficiënter en gezonder aan hun toekomst kunnen werken.

Waarde behouden en afval voorkomen
De provincie Utrecht stelt hoge eisen aan de nieuwe inrichter die de aanbesteding Circulair Inrichten heeft gewonnen. Drentea zal daarom samen werken met partners om zo tot de best mogelijke oplossingen te komen voor de Provincie. Een belangrijke partner in deze samenwerking is SKO uit Oldenzaal. Er is gevraagd innovatieve, levensduur-verlengende oplossingen te ontwikkelen en waarde vernietiging te minimaliseren.
Bert Top, directeur Drentea: “Onze visie is al jaren om uitsluitend verantwoorde, duurzame producten te ontwerpen en te produceren, zowel nieuw als in ons refurbish programma.”

vlnr.: Alexander Heusschen, Remco Ter Heijne, Bianca Krijgsman, Bert Top, Anneke Knol – van Leeuwen, Rick van Wilgen

“Drentea neemt in samenwerking met haar partners zowel adviserende als uitvoerende diensten aan. “Omdat provincie Utrecht de kennis vanuit ons als inrichter maximaal wil inzetten kunnen we echt betrokken meewerken aan hun huisvestingsvraagstukken”, aldus Bert Top. Alle panden zullen op een flexibele en duurzame manier worden voorzien van meubilair, met een zo positief mogelijk effect op mens en milieu. Dagelijks zullen de bijna 1200 provinciemedewerkers en andere pandgebruikers van het Huis voor de provincie en nevenlocaties direct profiteren van deze samenwerking.

Volgens Anneke Knol-van Leeuwen, provinciesecretaris en algemeen directeur van provincie Utrecht, is “het volledig circulair onderhouden van ons meubilair en het duurzaam herinrichten van de publieke ruimten in onze kantoren een unieke kans. Niet alleen omdat we er een substantiële bijdrage mee leveren aan het milieu, maar ook omdat we zo onze corporate story versterken. We laten aan onze partners en aan ons eigen personeel zien waartoe we als provincie in staat zijn: het goede behouden en inspiratie bieden voor een duurzame toekomst”.

Ambitie Drentea: zorgen dat morgen werkt
Met de grote expertise die Drentea heeft opgebouwd op het vlak van duurzaam inrichten, levert de fabrikant uit Emmen een positieve impact op de wereld om ons heen en op het dagelijks leven van de medewerkers van de provincie Utrecht. Bert Top: “Uiteindelijk willen we hiermee bereiken dat ‘morgen werkt’ bij de provincie op de best mogelijke circulaire wijze.”

Nederlands design, geproduceerd in Emmen
Duurzame en circulaire ambities worden sinds 1955 in de Drentea fabriek in Emmen waargemaakt. Bijna 100 vakmensen, ontwerpers en ergonomie experts zorgen er samen voor dat morgen werkt. Drentea ontwikkelt haar eigen materialen in het eigen Circulaire Greenfield naast de fabriek in Emmen en biedt bij innovatiehubs C-Beta in Hoofddorp en Broeinest Rotterdam de kans om de nieuwste ontwikkelingen te volgen en oplossingen en materialen te bekijken.

Tekenmoment vlnr.: Bert Top (Directeur Drentea Future Office) en Anneke Knol – van Leeuwen (Provinciesecretaris en Algemeen Directeur Provincie Utrecht