JYSK heeft op één dag drie vernieuwde winkels geopend. Met de heropeningen van woensdag in Alkmaar, Emmeloord en Waalwijk is een nieuwe mijlpaal bereikt in de grootschalige ombouwoperatie van de Deense retailer. Twee derde van alle winkels in Nederland is nu van een nieuw jasje voorzien.

In het nieuwe winkelconcept van JYSK vallen vooral de houtlook vloer, sfeervolle verlichting en grote matrasstudio op. Ook is er plek gemaakt voor een zogenoemde T-Wall met drie voorbeeldkamers, ingericht volgens de laatste trends en collecties van JYSK.

Het grote verschil tussen voor en na de verbouwing is volgens Sebastiaan Lindeboom toch wel de klantbeleving. “Voor ons begint het ondertussen te wennen”, vertelt de Development Coordinator van JYSK. “Maar onze klanten zijn natuurlijk hun oude winkel gewend. Als ze terugkomen na de heropening, hebben ze een totaal andere beleving.”

De verbouwing van een winkel naar het 3.0-concept neemt ongeveer een maand in beslag. Al die tijd is de winkel gewoon open, zodat klanten binnen kunnen blijven lopen voor een goede aanbieding. Ook kunnen ze met eigen ogen zien hoe de ombouw eraan toe gaat.

Blij met het resultaat

In Alkmaar, Emmeloord en Waalwijk zijn de eerste reacties van klanten na de heropening heel positief. “Voor ons is dat gaaf, om de klant uiteindelijk gelukkig te zien met het nieuwe winkelconcept. Dankzij de nieuwe vloer en mooie verlichting kunnen ze de producten die ze graag thuis willen hebben, hier beter zien en er een beter gevoel bij krijgen”, zegt Lindeboom.

Ook Roel Nijland, al acht jaar Store Manager in Emmeloord, is blij met het resultaat. “Het is geweldig mooi geworden. Ik ken de winkel bijna niet meer terug”, zegt hij. “Als je hier een maand geleden bent geweest en je komt nu weer terug, dan ga je toch even in de opening staan om te kijken of je wel bij JYSK bent.”

‘We zitten voorlopig niet stil’

Na de drie heropeningen staat de teller op 67 winkels volgens het 3.0-concept van JYSK. Daarmee ligt de retailer op schema om voor eind 2024 alle vestigingen te hebben omgebouwd naar het 3.0-concept. JYSK heeft op dit moment 100 winkels in Nederland.

De winkel in Enschede is de volgende die wordt verbouwd. “En dan blijven we ook nog nieuwe winkels openen, zoals onlangs in Beuningen en Harderwijk en binnenkort in Purmerend en Winterswijk. We zitten voorlopig niet stil”, aldus Lindeboom.