JYSK opent op woensdag 10 mei een gloednieuwe winkel in Purmerend. De winkel heeft een oppervlakte van ruim 1000 vierkante meter en wordt volledig ingericht volgens het nieuwste concept van de Deense retailer.

De winkel opent aan de Ampèrestraat op bedrijventerrein de Baanstee-West, op de plek waar jarenlang autobedrijven gevestigd waren. Hier wordt nu nog hard gewerkt om het garagepand te transformeren tot de nieuwste winkellocatie in Purmerend op het gebied van huis, tuin en vrije tijd.

JYSK is de eerste winkel die er de deuren opent. “Wij zitten op de plek waar heel lang een showroom van Land Rover heeft gezeten. Naast ons komen andere winkels en boven ons een restaurant”, vertelt Store Manager William Roes. Roes stond de afgelopen 6 jaar aan het roer van de winkel van JYSK in Heerhugowaard. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging binnen het bedrijf. “Ik heb al veel openingen en verbouwingen van JYSK van dichtbij mogen meemaken, maar het is nu voor het eerst dat ik als Store Manager een nieuwe winkel mag openen. Het wordt één groot feest.”

JYSK viert de opening in Purmerend op woensdag 10 mei met een koffiekar, koeken en muziek. Ook zijn er verschillende openingsacties, met kortingen die oplopen tot wel 70 procent. Om 9.00 uur knipt William met zijn team het lintje door.

De nieuwe winkel in Purmerend wordt ingericht volgens winkelconcept 3.0. Dit nieuwste winkelconcept van JYSK is voorzien van een houtlook vloer en sfeervolle verlichting en biedt klanten nog meer inspiratie. Er komen drie voorbeeldkamers, ingericht volgens de laatste trends en collecties van JYSK. In een grote matrasstudio kunnen klanten producten uitproberen en advies krijgen van professioneel opgeleide winkelmedewerkers. Elk detail in de winkel is ontworpen om het assortiment op zo’n goed mogelijke manier te presenteren. Dat maakt het makkelijker om door de gangpaden te navigeren en te struinen door het grote aanbod boxsprings en matrassen, meubelen, woonaccessoires en andere artikelen waarmee je het Deense hygge-gevoel in huis haalt.

Na de opening in Purmerend heeft JYSK 101 winkels in Nederland. De Deense retailer wil de komende jaren verder doorgroeien in Nederland, om zo nog dichter bij de klant te zijn. Daarnaast worden alle bestaande winkels omgebouwd naar het nieuwste winkelconcept.