Een goede eerste vertegenwoordiging van Dutch Originals op Masterly, het grootste Internationale Dutch Design- event tijdens de Salone del Mobile, gehouden van 18 tot 23 April.

In de ontvangsthal van het Palazzo dei Giureconsulti zijn onder andere de gerestylede Gispen 116, 1401 en de 1410 gepresenteerd.
Daarbij is er voor de restyling van de Gispen 1401 en de 1410 gekozen voor een volledig gerecyclede en recyclebare stof, de Revyva Atlantic van Vyva Fabrics. Gemaakt van 100% gerecyclede polyestergaren, afkomstig van PET-flessen, maakt het deze klassiekers nog duurzamer.

Geflankeerd door de orchidee-wanden van Orchids Netherlands, waren er in de statige raam nissen van de ruimte meerdere Iconische Gispen Classics vertegenwoordigd voor de persontvangst en als lounge setting. Samen met de porseleinen vazen van Royal Delft was de ontvangsthal ingericht als een waardig visitekaartje voor Dutch Design.

Naast deze 2 opstellingen in de ontvangsthal van Masterly, was Dutch Originals ook te zien in het souterrain. Hierbij in een samen- werking met Van Besouw tapijten en karpetten. De opstelling in het souterrain werd vergezeld door Mastery Award winnaar Studio Vocum. Het winnende ontwerp een luidspreker-als-design-object, kwam goed tot zijn recht in de grijs, antraciet en zwarte vloersetting van Van Besouw tapijten en de Gispen Classics fauteuil 405LA.

Een geslaagde eerste vertegenwoordiging van Dutch Originals op Masterly, en een mooie internationale introductie van de Gispen Classics. Geheel in stijl voor de officiële opening door Koningin Maxima was de stoffering van de fauteuils uitgevoerd in oranje tinten. De Nederlandse vertegenwoordiging op de Salone del Mobile heeft een aardige indruk achtergelaten. Of zoals koningin Maxima het heeft verwoord in haar openingsspeech “We feel very welcome here. The Dutch design community is very grateful for the close partnership and friendship with Milan. We hope to continue this for many years to come!“