Vacaturesite Wonen is dé plek waar bedrijven in de woonbranche gratis hun vacatures plaatsen om nieuwe medewerkers te werven, variërend van parketleggers tot stylisten, van keukenmonteurs tot leidinggevenden en verkopers. De site richt zich op een duidelijke doelgroep: mensen met interesse in een baan in de woonbranche. Geen wonder dat zowel mkb-bedrijven als grote ketens waaronder Carpet Right, Beter Bed en Goossens Wonen er graag gebruik van maken.

In de woonbranche is veel vraag naar enthousiaste medewerkers, maar vraag en aanbod weten elkaar niet altijd te vinden Om die reden heeft brancheorganisatie Koninklijke INretail Nederland eind 2021 de Vacaturesite Wonen in het leven geroepen. Te midden van het grote aanbod van vacatures kan deze sector een eigen vacaturesite goed gebruiken.

INretail zorgt dat de Vacaturesite Wonen gepromoot wordt via relevante onlinekanalen, waaronder Werk in de winkel, vakmedia, en social media. Google Ads en campagnes op social media zorgen dat de site opvalt. Zo zijn bedrijven dus verzekerd dat de vacatures onder de aandacht van werkzoekende worden gebracht. Binnen de hele retail, waar zo’n 800.000 mensen werken, bedient Vacaturesite Wonen een specifieke niche binnen de sector: die van kandidaten die op zoek zijn naar een baan in retail wonen. In 2022 kwamen er zo’n 31.000 bezoekers op de Vacaturesite Wonen, die bijna 90.000 pagina’s bezochten met openstaande vacatures.

Interessant: bedrijven zoeken vooral medewerkers met kennis van interieur,– denk aan verkopers, interieuradviseurs en interieurstyliste. In totaal staan er op de complete Vacaturesite Wonen zo’n 600 nieuwe banen, in uiteenlopende vakgebieden, Verkoop/Winkelmedewerker, Administratie/Ondersteuning, Ambacht/Montage, Logistiek/Magazijn/Transport, Marketing/E-commerce en HR/Personeelszaken.

De Vacaturesite Wonen is dé plek waar erkende leerbedrijven werkplekken aanbieden, een zogenaamde leerbaan, voor leerlingen die een BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v willen volgen. Kandidaten die een baan zoeken in de woonbranche, kunnen het aanbod aan vacatures gemakkelijk doorzoeken en filteren op tal van criteria, zoals vakgebied, plaats en dienstverband.

Neem voor meer informatie contact op met Bert-Jan van der Stelt, branchespecialist Wonen: bjvdstelt@inretail.nl en telefoonnummer +316 518 11 876.