JYSK heeft woensdag 4 oktober drie winkels tegelijk heropend. In Kampen, Naaldwijk en Schagen zijn de winkels volledig vernieuwd en voorzien van het allerlaatste concept van de Deense retailer.
JYSK zit midden in een ombouwoperatie: alle winkels worden voor eind 2024 geüpgraded naar het nieuwste winkelconcept. Met de drie heropeningen staat de teller inmiddels op 72 vernieuwde winkels in Nederland.
Winkelconcept 3.0 is een modern en aantrekkelijk Scandinavisch winkelconcept dat onder meer bestaat uit een houtlook vloer, verbeterde armaturen, sfeervolle verlichting, eenvoudigere navigatie en inspirerende ruimtes.

Het nieuwe winkelconcept leidt tot meer inspiratie en tot meer tevreden klanten. JYSK ziet de omzet toenemen als een winkel wordt heropend volgens het vernieuwde winkelconcept.

Verbeterde uitstraling

Ook in Kampen, Naaldwijk en Schagen zijn de eerste reacties van klanten heel positief. Omdat de winkels gewoon open blijven tijdens de verbouwing, konden ze met eigen ogen zien hoe de ombouw eraan toe gaat. “We hebben veel vaste klanten hier in Naaldwijk, die wekelijks even bij ons komen kijken. Iedereen is het er wel over eens: het ziet er echt heel goed uit”, zegt Store Manager Luc Ruffieux.

Luc is vooral te spreken over de verbeterde uitstraling van de winkel. “Voorheen oogde de winkel als een budgetwinkel, nu stralen we veel meer kwaliteit uit. Maar natuurlijk hebben we nog wel altijd voor iedereen wat wils. De goede aanbiedingen horen nog steeds bij JYSK.”

Naast de verbeterde uitstraling is Guy Fijn, Store Manager in Kampen, ook blij met de digitale prijskaarten in zijn winkel. Die vervangen de papieren prijskaartjes die medewerkers handmatig moesten vervangen. De tijd die ze nu besparen kunnen ze gebruiken om klanten beter te helpen. “En als klant zie je nu altijd de actuele prijs”, legt Guy uit.

Openingsacties

JYSK viert de heropeningen woensdag in Kampen, Naaldwijk en Schagen met een koffiekar, koeken en muziek. Ook zijn er verschillende openingsacties, met kortingen die oplopen tot wel 70 procent.

Het project om alle JYSK-winkels om te bouwen naar winkelconcept 3.0 is een van de grootste investeringen in de geschiedenis van het bedrijf. Volgende maand gaat de winkel in Leeuwarden open volgens het nieuwste concept. JYSK heeft op dit moment 101 winkels in Nederland.