JYSK keert terug in Delft. De Deense retailer opent op woensdag 3 mei een winkel aan de Abtswoudseweg, vlak bij de winkel die vanwege een grote brand tijdelijk gesloten is.

De winkel van JYSK aan de Leeuwenstein liep bij een brand op 23 oktober 2022 veel schade op. Toen duidelijk werd dat een snelle heropening op deze locatie niet mogelijk was, ging JYSK op zoek naar een tijdelijke oplossing ter overbrugging. Die is nu gevonden in een leegstaande winkel iets verderop.

“We worden gemist in Delft”, zegt Retail Manager Raymond van Zoest. “Sinds de brand krijgen we van alle kanten de vraag wanneer we weer terugkomen. Natuurlijk hebben we winkels in de buurt en kun je ook online bij ons winkelen, maar we wilden graag snel terugkeren in Delft. Ik ben blij dat dit is gelukt.”

Het team in Delft bestaat grotendeels uit personeel dat voor de brand in de winkel van JYSK aan de Leeuwenstein werkte. Zij konden de afgelopen maanden in een filiaal in de buurt aan de slag.

Veel korting

Omdat de tijdelijke winkel kleiner is dan gebruikelijk (650 m2), kan JYSK niet het volledige assortiment laten zien. De focus ligt op slapen en meubelen voor binnen en buiten. Ook kunnen klanten er terecht voor woondecoratie.

De winkel staat bol van de kortingen. Op de dag van de opening krijgen klanten met een bon uit de folder 10 euro korting bij een minimaal aankoopbedrag van 25 euro. Ook daarna zijn er nog verschillende openingsacties, met kortingen die oplopen tot wel 70 procent.

De heropening in Delft wordt gevierd op woensdag 3 mei met een koffiekar, koeken en muziek. Om 9.00 uur wordt de winkel aan de Abtswoudseweg 4a feestelijk geopend.

Hoe lang de winkel op de tijdelijke locatie openblijft, is afhankelijk van de ontwikkelingen aan de Leeuwenstein. Daar wordt hard gewerkt om de schade aan de getroffen winkels te herstellen. JYSK is in gesprek met de verhuurder om begin volgend jaar weer terug te keren op de vertrouwde locatie.