Design in Box maakt statement tegen ‘fast furniture’.

Slaapbank model 540‘ van Nederlands meubelmaker Gijs van der Sluis doet wellicht een belletje rinkelen bij vintage liefhebbers. Dit strak en gesofisticeerd design uit 1960 kan je op ingenieuze wijze omtoveren van bank tot bed door middel van één handbeweging. Doordat dit ‘midcentury modern’ pareltje zo eigentijds oogt, blijft het een gegeerd item op de tweedehands markt. Het is precies die tijdloze esthetiek (die zijn volledige repertoire karakteriseert) die enkele familieleden van Gijs van der Sluis inspireerde tot het nieuwe meubelmerk Design in Box. “We creëren betaalbaar design met een knipoog naar opa’s iconische ontwerpen maar wel met toevoeging van circulaire innovaties”, legt oprichter Pim van der Sluis uit.

”Design in Box staat voor tijdloze, modulaire meubels met slim ontwerp: alle onderdelen zijn vervangbaar waardoor je generaties lang kan genieten van je meubilair. Het gloednieuwe merk is ontstaan uit VDS Inbuco, een gerenommeerd familiebedrijf dat intussen al drie generaties lang meubels produceert.”

Nochthans had de firma, die Gijs van der Sluis net na de oorlog opstartte in 1946, aanvankelijk niets te maken met de interieursector.

Lees hier verder