Voor nieuwe producten in 2023 laat JYSK zich leiden door twee nieuwe trends: RELEASE en BELONGING. Deze trends geven richting aan de ontwikkeling van het assortiment.

Elk jaar bepaalt de afdeling Range & Design van JYSK nieuwe trends die aangeven hoe de nieuwkomers in het assortiment eruit moeten zien. De trends zijn gebaseerd op grondig onderzoek naar inzichten en data over consumenten en retail.

Onzekerheid heeft onze wereld en onze levens een aantal jaren beïnvloed, maar nu is het tijd voor een gevoel van RELEASE. We laten los en staan onszelf weer toe het leven te vieren en te genieten van momenten van geluk. We verlangen naar een gevoel van nostalgie en omringen ons met retrotrends zoals gewatteerde oppervlakken en op de jaren 1970 geïnspireerde kleuren van oranje en roze, terwijl we deze mengen met blauwtinten, zand en lichtgrijs om de eenvoudige vormen en speling tussen de kleuren te benadrukken.

Met RELEASE breken we conformiteit en stellen we onze eigen regels op voor hoe te leven en van het leven te genieten, door een plek te creëren waar het mogelijk is om diep adem te halen en los te laten.

Het is een deel van ons wezen om te verlangen naar een gevoel van liefde en veiligheid in onze omgeving. Met BELONGING richten we ons op het creëren van een troostende ruimte, waarin we onszelf kunnen toestaan langzaam te leven en onze energie te steken in de mensen om ons heen. Met waardering voor Moeder Aarde en de wereld die voor ons geschapen is, richten we ons op materialen uit de natuur zoals hout en textiel van natuurlijke vezels in een mix van franjes en ruches om een cottage vibe te geven.

Rustige Scandinavische kleurschakeringen van groen, lichtblauw en neutrale bruin- en grijstinten worden gebruikt om een ruimte te creëren waarin we ons opnieuw kunnen verbinden met de natuur, met elkaar en met onszelf.