Mecam Group is verheugd de succesvolle afronding van haar jaarlijkse huisshow aan te kondigen. De huisshow, genaamd “Bloom”, vond plaats van 10 tot en met 12 juni 2024 en presenteerde de nieuwste collecties van de verschillende merken van Mecam Group: Mecam, Neo-Style, Authentix, Ligna, Moome en Otium Care.

Een viering van groei en innovatie
De naam “Bloom” is gekozen als krachtige metafoor voor de groei, het talent, de innovatie en de creativiteit die centraal staan bij Mecam Group. “Bloeien is niet enkel voorbehouden voor bloemen, maar symboliseert ook de bloei van onze ideeën en ontwerpen,” aldus CEO Luc Meers. De showroom was versierd met frisse, kleurrijke bloemen die perfect matchten met de kleuren en texturen van de nieuwe salons, waarbij fauteuils in opvallende kleuren zoals saliegroen, roestkleur, roze en ice blue een nieuwe dimensie aan het interieur gaven. “Na jaren van neutrale tinten, merken we dat er een duidelijke behoefte is aan kleur in het leven en in interieurs. Deze nieuwe stap werd alvast goed ontvangen door onze klanten,” voegt Meers toe.

Een nieuwe richting in design en comfort
We merken bij Mecam een duidelijke verschuiving naar moderne, high-end zitmeubelen met innovatieve relaxfuncties, naast de succesvolle klassieke modellen. Waar relaxen voorheen vooral werd geassocieerd met een ouder publiek, kiest tegenwoordig ook een jonger publiek voor deze comfortabele oplossingen. Luc Meers licht toe: “Mecam Group staat bekend om haar innovaties in relaxzetels, en dit jaar hebben we dit verder doorgetrokken.

Een opvallende trend in de nieuwe collecties zijn de comfortsalons met zachter zitcomfort en zeer lage poten, tot op de grond. Mecam heeft zijn succesvolle Herz-Wage-functie aangepast, zodat deze nu ook beschikbaar is in modellen op lage poten, wat voorheen alleen mogelijk was bij modellen op hoge poten. Ook Moome, het budgetvriendelijke designmerk, presenteert ook een salon met relaxfunctie in het assortiment.

 

Daarnaast introduceert Mecam Group als lederexpert nieuwe leders, zorgvuldig geselecteerd in Italië. Deze leders kenmerken zich door een dikke, natuurlijke uitstraling, maar zijn tevens zeer stevig en onderhoudsvriendelijk.

Shop-in-shop concept en toonzaal make-over
Het marketingteam van Mecam Group heeft de toonzaal opnieuw ingericht op basis van het gloednieuwe shop-in-shop concept. “Het komende jaar zullen verschillende meubelzaken een Mecam/Neo-Style shop krijgen, wat de verkoop zal ondersteunen en onze producten op de best mogelijke manier zal presenteren,” zegt Luc Meers.

 

 

Een gezellige bijeenkomst in Limburgse stijl
Zoals altijd was de huisshow een gezellige bedoening, met Limburgse gezelligheid en heerlijk eten en drinken. Hoewel deze periode een kalmere tijd is voor de handelaars, was het een zeer druk bezochte editie van de huisshow. “Dit toont aan dat onze klanten enthousiast zijn over de nieuwe richtingen die we inslaan. Mecam Group blijft haar traditie van innovatie en klantgerichtheid voortzetten, en kijkt uit naar een bloeiend jaar”, sluit Luc af.