Alle JYSK-winkels in Rusland zijn sinds 3 maart tijdelijk gesloten. Vandaag maakt JYSK bekend dat de sluiting permanent zal zijn, en dat JYSK zich volledig uit Rusland zal terugtrekken.

Na vier weken van tijdelijke sluiting van JYSK’s winkels in Rusland, is het nu duidelijk dat JYSK definitief zal sluiten en Rusland volledig zal verlaten. “We zijn naar Rusland gekomen met de intentie om de Russische bevolking een geweldig aanbod te presenteren en we hebben dan ook een zeer goede start gehad in Rusland, waarvoor ik alle betrokken collega’s alleen maar kan complimenteren. In de huidige situatie zien het managementteam en onze eigenaars echter geen alternatief voor het sluiten van onze activiteiten in Rusland,” zegt Jan Bøgh, president en CEO van JYSK.

JYSK zal contact opnemen met de eigenaren van de gebouwen waarin momenteel een JYSK-winkel is gevestigd. Dit wordt gedaan om overeenstemming te bereiken over een eerlijke regeling onder deze zeer bijzondere omstandigheden.Vanaf 31 maart zullen de JYSK-winkels in Rusland tijdelijk heropend worden voor een opheffingsuitverkoop. Zodra de producten in de winkels zijn verkocht, zullen de winkels definitief worden gesloten.

De JYSK-werknemers zullen in het kader van de sluiting salaris ontvangen volgens de plaatselijke regels.”Niemand in het managementteam voelt zich goed bij deze situatie. Ik ook niet. Ik twijfel er echter niet aan dat dit het juiste is om te doen. Ik wil al onze Russische collega’s bedanken voor hun inspanningen en ik wens hen veel succes in de komende jaren”, zegt Jan Bøgh.

JYSK is een internationale woonwinkel met Scandinavische roots die het makkelijk maakt om elke kamer in huis en tuin in te richten. JYSK heeft meer dan 3.100 winkels en webwinkels in 50 landen.