De magazijnen van woonboulevard Home Center in Wolvega worden fors uitgebreid. Ook komt er een keukenboulevard. De totale investering bedraagt ruim 10 miljoen euro. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Een fragment van het (let op: premium) artikel:

………….Praten over geld doen ze eigenlijk niet bij familiebedrijf Kapenga (300 werknemers), maar toen Sikko Kapenga zijn 82-jarige vader Piet het persbericht over de uitbreiding van Home Center liet lezen, wees hij zijn zoon er fijntjes op dat de investering er bij moest staan. ,,Ik zei: pa, ik heb van jou geleerd dat we over dat soort dingen niet praten’’, zegt directeur Sikko Kapenga lachend.

Hij zegt het er zelf direct bij: het lijkt tegendraads. De markt is minder goed dan in de afgelopen jaren, ook vanwege stagnerende woningbouw. Mensen hebben daardoor minder meubels nodig en dat merken woonwinkels. ,,Wij gaan hopelijk een goed jaar draaien, maar het is wel minder.’’ Met het oog op de toekomst – de huidige drie magazijnen zijn gedateerd – was het nodig om de boel in Wolvega flink aan te pakken. ,,We broedden al een aantal jaren op deze uitbreiding.’’ …………………..

Lees hier verder