Vanaf mei zal een nieuwe collectie stoffen, behang en kussens van Kirkby Design in samenwerking met ontwerpster Eley Kishimoto verkrijgbaar zijn. Dit is de tweede keer dat het merk (onderdeel van de ROMO Group) en Kishimoto (door Kirkby Design omschreven als ‘de beschermheilige van prints’) samenwerken, vandaar de naam Edition II.

De twee werkten eerder samen in 2017 met een serie textiel en behang waarbij de energie, originaliteit en persoonlijkheid van beide merken sterk naar voren trad. Voor 2022 is deze gemeenschappelijkheid opnieuw de basis voor de ontwerpen maar zijn de resultaten van deze ontdekkingsreis die toen werd ingezet nog duidelijker gevisualiseerd en verfijnd. Waarbij Kirkby Design’s experimenteerdrift en voorkeur voor extreem textiel gekoppeld is aan Eley Kishimoto’s gewaagde en bijna decadente gebruik van kleuren en patronen. Not for the faint hearted, derhalve.

Onderscheidend, eclectisch en hedendaags in uitstraling bestaat de serie naast stoffen, behang en kussens nu ook (voor het eerst voor Kirkby Design) uit meerdere spreien. Vanaf mei dus leverbaar.