Op 19 april 2022 heeft Euretco, sinds 2015 onderdeel van de EK/servicegroup, een belangrijke volgende stap gezet m.b.t. de ontwikkeling van haar organisatie. Samen met moederbedrijf EK/servicegroup heeft Euretco haar strategie en cultuur onder handen genomen, om de internationale merkidentiteit van het bedrijf verder te versterken. Dit betekent ook een nieuwe naam!

Retail in Motion

”Tijden veranderen en nu sneller dan ooit. Onder andere door digitalisering in de samenleving. De claim “Retail in Motion” geeft aan dat de organisatie continue meebeweegt met veranderende markten en consumentengewoonten. Het verwijst daarnaast ook naar de ambitie om één van de leidende retail-serviceorganisaties in Europa te zijn.”

Strategie

”Met de nieuwe strategie geven we vorm aan de ontwikkelingen in het internationale retail landschap. Door te blijven innoveren trekken we meer sterke partners aan én versterken we ons brede netwerk van ondernemers en werknemers. Als grote overkoepelende Europese organisatie staan we sterker, zijn we stabieler, verkennen we nieuwe mogelijkheden en groeien we internationaal verder. Ook versterken we onze onderhandelingspositie en daarmee de slagkracht om zelfstandige retailondernemers te vertegenwoordigen.”

Een veilige haven

”Uiteraard blijven we de ‘veilige haven’ voor onze leden, leveranciers, partners en werknemers. Zij kunnen blijven rekenen op de vertrouwde samenwerking, services, producten en diensten van onze organisatie.”