De VOG (Verenigde Ondernemers Geertruidenberg) heeft een boeiend interview gehouden met een van de bedrijven die in de Brabantse gemeente gevestigd is: LABEL VANDENBERG. Het familiebedrijf stelt zich voor en gaat in op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

LABEL VandenBerg is een echt familiebedrijf en is doorgegeven aan de volgende generatie. Zo’n 10 jaar geleden nam Jasper samen met zijn nichtje Marieke de meubelfabriek en het merk van hun vaders over. Omdat hun opa van den Berg ooit begon als meubelmaker en zijn bedrijf uitbouwde tot Vandenberg Meubelen in Hellevoetsluis en zijn kinderen ook hun eigen meubelmerken begonnen zijn de kleinkinderen Jasper en Marieke van den Berg daarmee de derde generatie meubelmakers binnen de familie. De broers Gerard en Ton van den Berg, de voorgangers van Jasper en Marieke, hebben de passie weten over te brengen op hun kinderen, waardoor LABEL VandenBerg nu al ruim 30 jaar bestaat. Marieke en Jasper staan op de foto hieronder.

Jasper vertelt: “Bij LABEL VandenBerg ontwerpen én maken we onze eigen meubelen met ons eigen kenmerk. We hebben een herkenbare en tijdloze stijl en gebruiken unieke en natuurlijke materialen voor onze meubelen. Hierdoor ziet het product er niet alleen goed uit, maar kan het ook een leven lang meegaan”, aldus Jasper. Alle meubelen worden aan de Ramgatseweg geproduceerd en in de daarvoor gelegen stijlvolle showroom is de hele collectie uitgestald. Maar de functie van een winkel heeft het niet.

“Al onze producten maken we op order. Via één van onze 300+ verkooppunten kunnen onze klanten hun meubels naar hun wens bestellen. Dat maakt onze meubelen uniek, stijlvol en duurzaam”,  zo vertelt operationeel manager Rick. Er is nog veel meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen het bedrijf. “Zo gooien we ons restmateriaal niet weg, maar gebruiken we het voor andere producten. Maar ook voor onze mensen hebben we veel aandacht. We vinden gezondheid belangrijk en zorgen daarom dat iedereen hier goed in zijn vel zit. Dat varieert van het aanbieden van fruitvoorziening tot een fysiotherapeut.”

Lees het hele interview op vog.nl/label-vandenberg-ondernemen-is-waarde-toevoegen-aan-de-maatschappij/