De selectie van producten die getoond gaan worden in de Interior.Architecture.Hospitality LIBRARY is gemaakt. Op 30 november koos een vakjury de stoffen die in de LIBRARY getoond gaan worden tijdens de komende editie van Heimtextil in Hal 4.0 waarbij de naam van de fabrikant en diens standummer worden vermeld. De jury is in actie te zien op de foto’s.

Deze nieuwe materialen bibliotheek voor functioneel textiel bevat stoffen die aan vijf criteria voldoen: vlamwerend, geluidabsorberend, niet verkleurend door uv licht, antibacterieel en waterafstotend. Daarnaast lette de jury op het design en de innovatie van de stoffen. De jury bestond uit Gerhard Sperling, Verband der Deutschen Heimtextilien-Industrie e.V., Jasmin Grego, GREGO Jasmin Grego & Stephanie Kühnle Architektur GmbH en Felix Diener, Marburger Tapetenfabrik. Een combinatie van een textielingenieur en twee experts in de toepassing van textiel.

“De Interior.Architecture.Hospitality LIBRARY biedt de bezoekers een duidelijke oriëntatie op alle vijf criteria. Het is van belang dat textiel driedimensionaal kan worden ervaren, in daglicht en  als stimulans van creativiteit” aldus Felix Diener. Jasmin Grego legt uit: “Ik zie het vergelijken van producten als een kracht van deze LIBRARY. Zelfs het onverwachte wordt tastbaar bij deze verzameling van stoffen.”

“De beslissende factoren zijn vastgelegd in de DIN, EN en ISO standaards – deze classificaties bieden (interieur)architecten technische en functionele oriēntatie met diepgang: een stof is niet alleen lichtecht of waterafstotend volgens een norm maar ook de mate waarin ze dat zijn kan worden vergeleken” zo vat Gerhard Sperling het samen. Het is allemaal te zien in Hal 4.0 tijdens Heimtextil 2023 van 10 tot en met 13 januari 2023. Er worden ook speciale tours gegeven door de LIBRARY tijdens de eerste twee dagen van de beurs. De verzameling is het hele jaar door te zien op www.textile-library.com.

De komende editie telt meer dan 2.400 deelnemers en is meer dan ooit gericht op inspiratie en oplossingen voor de projectmarkt, denk aan hotels, restaurants en dergelijke. Thema;s als duurzaamheid en hergebruik komen ook zeker aan bod bij het lezingenprogramma dat de beurs heeft opgesteld. Meer info op https://heimtextil.messefrankfurt.com/frankfurt/en/programme-events/events.html#/

Ook de bijeenkomst Sleep & More is gericht op de hotelbranche met de nieuwste trends in bedtextiel, speciaal wat betreft duurzaamheid. Deze bijeenkomst is op 12 januari tijdens de beurs in Hal 11.0, ook hiervoor geldt dat het programma van deze conferentie te vinden is op de bovenstaande site.