HAAFTEN – AtKris Studio en House of PHILANA hebben in verschillende stijlen, beelden gecreëerd die de geschiedenis van vintage meubels combineren met de esthetiek van high-end fashion design. De liefde voor authenticiteit, vakmanschap, en vrouwelijke ondernemerschap is wat de twee merken verbindt. Met als resultaat een prachtige shoot die de liefde voor zowel designmeubels- en mode laat zien.

Van 22 tot en met 24 september is de pop-up store geopend in de AtKris Studio showroom in Haaften (Dreef 22), waar deze unieke combinatie van mode en meubels te zien is.

Uniek
AtKris Studio is gespecialiseerd in vintage designer meubels van de 20e eeuw. House of PHILANA is een onafhankelijk luxe modemerk met handgemaakte kledingstukken in Nederland. De vrouwelijke ondernemers Krista van Oudheusden (AtKris Studio) en Jana Rousakov (House of PHILANA) besloten hun krachten te bundelen voor dit excentrieke project.

Duurzaamheid
“Het toffe aan vintage meubels is dat wij prachtige items een tweede, derde, of zelfs vierde thuis geven”, vertelt Krista. Met een vintage meubelstuk in je huis heb je niet alleen een origineel item met een rijke geschiedenis staan, maar draagt het ook bij aan een duurzamer huis. House of PHILANA vindt duurzaamheid ook erg belangrijk. “Door samen te werken met een klein atelier in Eindhoven, waarbij we alleen zorgvuldig samengestelde natuurlijke stoffen gebruiken en zoveel mogelijk het zero waste-principe volgen, kunnen we onze collectie regelmatig vernieuwen en onze ecologische voetafdruk zo bescheiden mogelijk houden” legt Jana uit.

Vrouwelijk ondernemerschap
Ook zijn deze twee dames supporters van vrouwelijk ondernemerschap. De kracht van samenwerking tussen ondernemers komt tot uiting in de prachtige beelden die met alleen getalenteerde vrouwen zijn gemaakt. Een bewuste keuze die past binnen de visie van de twee merken.

Krista van AtKris Studio
Na meer dan 14 jaar fulltime bij een multinational te hebben gewerkt, besloot Krista van Oudheusden haar leven volledig om te gooien. AtKris Studio is ontstaan uit een passie voor antiek, vintage design, kunst en ‘mooie dingen’. “Het is mijn missie om te laten zien dat vintage design makkelijk te combineren is en past in elk modern interieur” vertelt Krista. “Bovendien geeft het een huis ziel en authenticiteit. Het is niet voor niets dat vintage op dit moment erg populair is.” Inmiddels verkoopt zij haar meubels over de hele wereld en werkt zij met toonaangevende interieur professionals.

 

Jana van House of PHILANA
In 2012 gooide Jana Rousakov het roer om en begon zij House of PHILANA. “Ik was op zoek naar kleding die mijn style weergaf,” vertelt Jana, “maar ik merkte al snel dat ik dit niet kon vinden” en dus besloot zij om het zelf te gaan creëren. Echte exclusiviteit komt volgens House of PHILANA voort uit kwaliteit, vakmandschap, en is uniek, “daarom hebben we besloten om alleen limited editions en unieke stukken aan te bieden”. House of PHILANA collecties worden vervaardigd in een klein atelier in Eindhoven gerund door een vrouw.

Pop-Up
AtKris Studio heeft sinds juli 2022 een showroom in Haaften. In het weekend van 22 tot en met 24 september organiseren wij een pop-up waar deze unieke combinatie van mode en meubels te zien is. De kleding en meubels zijn ook te koop op de pop-up of via de website.

 

Model: Ilse Vink
Fotograaf: Mirella Beau Photographer
Kleding: House of PHILANA
Vintage Meubelen: AtKris Studio
Locatie: AtKris Studio
Accesoires: Diana den Besten
MUAH: House of PHILANA