Luxaflex® vernieuwt collectie Duette® Shades met nieuwe kleuren, stoffen en dessins
Smart-home bediening nu ook beschikbaar voor draai-kiepramen

Hardinxveld-Giessendam– De collectie Duette® Shades van Luxaflex®, marktleider op het gebied van raambekleding, is geüpdatet en uitgebreid met nieuwe kleuren, stoffen en dessins. Duette® Shades bieden puur comfort en zijn energie-efficiënt en geluidsabsorberend.

Duurzame stoffen
Luxaflex® ontwerpers hebben zich voor de nieuwe collectie laten inspireren door de laatste kleur- en designtrends voor interieurs. Van subtiele pastelkleuren tot natuurlijke looks en inspirerende patronen voor antieke of juist moderne woningen: voor iedere stijl is er een geschikte look. De nieuwe metallic designs voegen aan de ruimte een vleugje glamour toe, doordat de stoffen licht fonkelen zodra daglicht binnenvalt. Tot de duurzame materialen die voor Duette® Shades worden gebruikt, behoren Cradle to Cradle®-gecertificeerde stoffen en materialen – een verantwoorde en milieuvriendelijke keuze voor iedere woning.

Subtiele filtering van daglicht
De collectie Duette® Shades beschikt over een honingraatstructuur, die er op natuurlijke wijze voor zorgt dat daglicht subtiel gefilterd wordt. Daarnaast zijn Duette® Shades erg geschikt voor kamers die verduisterd moeten worden, zoals de slaapkamer. De dubbele plooien zorgen ervoor dat licht geweerd wordt en geven een ruimte daarnaast een erg strakke, rijke en elegante uitstraling.

Ontworpen voor elk raamtype en slimme interieurs
Van schuifdeuren tot ramen in speciale vormen: Duette® Shades passen perfect bij vrijwel alle raamtypen, -vormen en -afmetingen. De raambekleding is, als je kiest voor de top down bottom up optie, van boven en onder te openen, zodat de gewenste hoeveelheid licht en privacy gekozen kan worden.

Voor slimme woningen is deze collectie ook erg geschikt. Duette® Shades zijn op afstand te bedienen met PowerView® Automation, een draadloos en kindvriendelijk systeem waarmee alle raamdecoratie bediend wordt via een Pebble®, een app of stembediening door PowerView®Automation te koppelen met je home automation systeem.

Energiebesparend en geluiddempend
Met de Luxaflex® stoffen voor Duette® Shades kun je een woning duurzamer maken. De nieuwste stoffen bieden een nog betere warmteafvoer en isolatie, waarbij sommige stoffen een A++-energielabel classificatie hebben. Verder zijn Duette® Shades geluidsabsorberend en helpen echo’s van harde materialen als vloeren, muren en glas tot 60% te verminderen. Ideaal voor gezinswoningen met veel ramen en harde vloeren.

De bijzondere honingraatstructuur van Duette® Shades zorgt daarnaast voor een betere controle over de temperatuur in huis. Deze duurzame raamdecoratie houdt ’s winters de warmte binnen en de kou buiten, terwijl de warmte in de zomer wordt geweerd door de zonwerende functie. Dit zorgt op natuurlijke wijze voor verlaging van het energieverbruik.