Op 19 september gaan de deuren in Messezentrum Bad Salzuflen open voor alle inkopers, strategen en eigenaren die behoren tot de Europese meubelhandel. Dan gaat M.O.W. 2021 van start.  ”Meer dan 400 exposanten uit 30 landen zullen hun collecties tonen die on- en offline verkoopopbrengst, aankoopstimulans en frequentie voor alle inrichtingssectoren in het midden van de markt zullen genereren.”

Achtung: iedereen moet zich vooraf online registreren onder www.mow.de.

Voor de toelating gelden de volgende regels: de Duitse “3G-regels” d.w.z. hersteld, gevaccineerd of getest. Covid19-sneltesten of PCR-detectietests van erkende testcentra zijn slechts 48 uur geldig. Relevante vaccinatie-, herstel- of testkaarten moeten worden getoond op verzoek. Verder zijn de beproefde “AHA-regels”, d.w.z., afstand, hygiëne, gezichtsmasker zijn van toepassing. Er is een testcentrum ingericht in hal 6.

”Inkoopverenigingen, ketens, conventionele meubeldistributeurs, studio’s, zelfbedieningszaken/discounters, jonge woonhuizen, postorderbedrijven, bouwmarkten en doe-het-zelfzaken, food- en non-food marketingbedrijven, on-liners – al diegenen die professioneel in de markt actief zijn, kijkenreikhalzend uit naar de M.O.W. 2021. Met de lockdown gedurende het laatste anderhalf jaar heeft wonen en inrichten een nieuwe betekenis gekregen. Je eigen appartement is niet meer alleen je thuis maar wordt wordt meer en meer kantoor en tegelijkertijd restaurant, school en speelplaats. Multifunctionaliteit, flexibiliteit en technologie zijn bijzonder belangrijk om aan verschillende eisen te voldoen en niet in de laatste plaats ook duurzaamheid en welzijn voor de work-life-family-balance. De exposanten op de M.O.W. 2021 gaan deze uitdagingen aan met een veelzijdige aanbod.”

Veel exposanten kondigen bijzondere innovaties en nieuwe producten aan op de M.O.W. Verder bieden actuele onderwerpen als prijsstelling, leveringsketens, transport, grondstoffen en inkoop boeiende gespreksonderwerpen voor persoonlijke ontmoetingen. De meer dan 400 exposanten zullen de positieve energie van deze sector gebruiken om een verschil te maken op de beurs. De helft van hen komt uit Duitsland, de de andere helft uit het buitenland. Naast Duitsland vertegenwoordigen de volgende landen de meeste exposanten op de M.O.W. onder de 30 naties: Polen,Nederland, Denemarken, Italië en Turkije.

Als gevolg van de aanhoudende pandemie is Europa dit jaar met meer exposanten vertegenwoordigd en Azië vergelijking met slechts enkele. Het spectrum varieert van de wereldspeler tot het kleine label.

“Vijf dagen lang, vanaf 19 september, staat Bad Salzuflen in het teken van deze sector”, stellen Bernd Schäfermeier en Andreas Reibchen, de directeuren van Messe Ostwestfalen. “We zijn er zeker van dat we een bijzonder aantrekkelijke M.O.W. presenteren met het aanbod van dit jaar. De goede exposanten deelname onderstreept eens te meer het belang van de M.O.W. voor het midden van de markt. De economische betekenis van wonen en inrichten is groot. Laten we ervoor zorgen dat deze beurs een succesfactor wordt voor deze industrie. We kijken ernaar uit u te ontmoeten!”

De belangrijkste informatie over de M.O.W. 2021 op een rijtje:

Wanneer? 19 tot 23 september 2021
Openingstijden van zondag tot en met woensdag van 9.00 tot 18.00 uur,
Donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Centrale parkeerplaats Heerserheider Str. 2, 32107 Bad Salzuflen
Bezoekersregistratie verplicht onder www.mow.de

Toegang gratis (alleen voor professionele bezoekers) met negatieve test, volledige
vaccinatie of herstel*

* ofwel dubbele vaccinatie of herstel van een COVID19-ziekte met een
enkele vaccinatie met een van de in Europa goedgekeurde vaccins zoals BioNtech, Moderna, AstraZeneca ten minste 14 dagen na ontvangst van de laatste
vaccindosis). Covid19-sneltest of PCR-detectietest van erkende test centra 48 uur oud.

Veiligheidsmaatregelen lokaal AHA-regels (d.w.z. afstand, hygiëne, gezichtsmasker desinfectie)

Testcentrum hal 6 (Dieselstraße)

Het DRK-Covid19-testcentrum in hal 6 is geopend op 18 en 19 september van 8.00 tot 15.00 uur en op 20 tot 23 september van 8.00 tot 18.00 uur.