Aan creativiteit geen gebrek bij online aanbieder MADE.com: het bedrijf vestigt nu de aandacht op de buitenversie van thuiswerken. In de open lucht, dus al fresco, in de tuin of op het balkon of het dakterras.

Word je gek van al dat thuiswerken? Geen zorgen. De zomer staat voor de deur, wat betekent dat dit het ideale moment is om je buitenruimte om te toveren tot een al fresco kantoor. Het zonlicht zal je productiviteit en je vitamine D tekort meteen een boost geven. Ben jij zo’n geluksvogel met een balkon of tuin? Dan kan je aan de slag met deze tips.

1. Check het signaal
Buiten werken is een droom die uitkomt, maar alleen als je de basis onder de knie hebt. Controleer eerst of er een sterk signaal is op de spot waar je aan de slag wil gaan. Bescherm je laptop vervolgens tegen de zon (niks is zo irritant als schermverblinding), door onder een weelderige plant te gaan zitten of een screen protector te gebruiken. Klaar? Nu kan je eindelijk aan die opdracht die je al de hele tijd uitstelt. Sorry.

2. Ga hot desken
Na de basics is het tijd voor de setup van je kantoor. Ga voor een compact bureau met genoeg ruimte voor al je tools, die je makkelijk naar buiten kan tillen. Of zoek een laptoptafel uit. Deze ruimtebesparende bazen werken altijd goed, ongeacht de grootte van je tuin. Vind je het onpraktisch om je spullen naar buiten te moeten tillen? Gebruik dan de tuinmeubels die je al hebt staan – zolang ze maar wel de juiste hoogte hebben.

3. Neem plaats
Meer comfort = extra veel tijd willen doorbrengen in je buitenkantoor. Een gestoffeerde tuinstoel is sowieso comfy genoeg, maar je kan ook gewoon je favoriete kussens mee naar buiten nemen. En als je wel houdt van een beetje avontuur, is dit het perfecte moment om jezelf eindelijk te trakteren op die schommelstoel waar je al een tijdje een oogje op hebt. (Om te gebruiken tijdens je koffiepauzes, uiteraard.)

 4. Zorg voor weinig afleiding
Door alles opgeruimd te houden blijf je gefocust. Dus plaats je notitieboekjes in een organiser en gebruik een presse-papier om te voorkomen dat losse documenten wegwaaien. Plaats vervolgens wat groen in een open plantenstandaard zodat je iets leuks hebt om naar te kijken wanneer je alle taken op je to-do lijst aan het afvinken bent. De laatste stap? Als je thuis kinderen of huisdieren hebt rondlopen, investeer dan in een koptelefoon.

5. Neem een pauze
Af en toe een pauze nemen is belangrijk, omdat je daarna met frisse energie weer aan de slag kan. Besteed zo’n break aan iets waar je op kantoor nooit tijd voor hebt, zoals een spel voor buiten. Dit zal je negen-tot-vijf dag extra leuk maken. Ben je meer van de middagdutjes? In Hulia kan je heerlijk wegdromen. En als je inspiratie nodig hebt kan je met plantenbakken wat kleur toevoegen aan je buitenkantoor (die zien er trouwens ook goed uit tijdens je Zoom call).