De vakbeurs interzum in Keulen heeft twee pijlers: toeleverproducten voor de meubelindustrie en producten voor de interieurbouw. Bij dat laatste horen ook steeds vaker vloerbedekkingen. Dus richt de beursorganisatie de spotlight bij de komende editie op aanbieders van vloeren.

Gezamenlijk op een stand worden in Keulen Duitse en internationale fabrikanten voorgesteld. “Daarmee richten we ons op vloerenleggers, projectinrichters en architecten”, aldus interzum directeur Maik Fischer. “Want bijna een derde van de bezoekers van interzum behoort tot deze groepen. Daarnaast richten de andere exposanten zich ook gericht op deze beroepen.” Vloerenleggers in Keulen? Blijkbaar wel.

Tijdens interzum passeren 75.000 vakbezoekers de toegangspoorten. Ongeveer 13 procent staat geregistreerd als interieurbouwer/ winkelbouwer, 9 procent is timmerman en 7 procent richt projecten in. Wie leggen er vloeren in Duitsland? Vaak mensen met deze achtergrond. Dus is het geen verrassing dat Koelnmesse een nieuwe groep exposanten probeert te porren voor interzum.

Andere cijfers van de beursorganisatie: driekwart van de exposanten vond de vorige editie in 2019 geslaagd. Bijna iedereen zou de beurs aanbevelen aan andere bedrijven (94 procent). Vond in 2017 nog een kwart van de exposanten dat er plaats moest zijn voor vloeren op interzum, twee jaar later was dit al de helft. De beursorganisatie wil zich met het presenteren van vloerenfabrikanten met name richten op modellen die lang meegaan bij consumenten en in projecten. Aan wat voor vloeren moeten we denken? Duurzame, recyclebare, eenvoudig te transporteren en weing energie kostende vloeren, want die worden gevraagd, zo weet men in Keulen.

Dat kan (kurk)parket, LVT , laminaat of een designvloer zijn; de organisatie houdt natuurlijk graag alle opties open.
Hoe dan ook is deze productgroep bijzonder op interzum. Fabrikanten kunnen hun aanwezigheid op diverse manieren boeken, dat laten we over aan Koelnmesse. De beurs is pas in mei 2021 dus de vloerenfabrikanten hebben nog even tijd om na te denken. Maar het is een boeiende ontwikkeling. Vloeren in Keulen, naast Hannover (Domotex) en M√ľnchen (Bau).

www.interzum.de