MADE.COM heeft samen met De Kazerne een design-led mentorship programma opgezet, waar een circulaire interieurcollectie werd gecreëerd door oude items op te knappen en een nieuw leven te geven.

MADE in Zuidoost is een samenwerking tussen De Kazerne en MADE.COM. Tijdens het project heeft de volgende generatie creatives uit Amsterdam-Zuidoost, met de hulp van design experts en MADE mentoren, nieuwe designs gecreëerd. De designs zijn gemaakt van oude en geliefde MADE producten. Samen vormen deze nieuwe creaties een samenhangend, nieuw interieur die vervolgens weer lokaal gebruikt kan worden, in de Kazerne.

Vanuit MADE is er eerst een mentorplatform opgezet waarbij de leerlingen gekoppeld werden aan designexperts en MADE mentors. De leerlingen kregen ondersteuning bij het creëren van het nieuwe werk van de designexperts, maar de richting en het ontwerp van de nieuwe items lag volledig bij hen. De designexperts leerden hen alles over het maken en upcyclen van een product en hebben geholpen en gecoacht bij het maakproces. Er zijn in totaal vijf leerlingen en mentors gekoppeld die samen aan de producten hebben gewerkt. Tijdens het hele MADE in Zuidoost project zijn de leerlingen bijgestaan door MADE mentors, om ze te ondersteunen in het leerproces.

Deze unieke samenwerking gebeurde in de Kazerne in Reigersbos, opgericht door Maru Asmellash (van onder andere The New Originals) en Dennie Armelita. De creatieve broedplaats heeft een ruimte voor muziekproductie, een podium en er zijn flexwerkplekken. Het is een plek waar mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten.

Meer informatie: MADE in Zuidoost