De organisator van Malaysian International Furniture Fair (MIFF), de naar eigen zeggen grootste meubelindustriebeurs in Zuidoost-Azië, heeft MIFF 2021 verplaatst van 8-11 maart naar 1-4 september. Het evenement van 2021 wordt gehouden in het Malaysia International Trade & Exhibition Centre en Putra World Trade Centre.

”Bij gebrek aan een fysieke show in maart zal de organisatie de 2e editie van ‘MIFF Furniverse’ organiseren als online bron voor wereldwijde meubelkopers. De organisatie geeft aan dat bij de beslissing rekening is gehouden met de feedback van exposanten en kopers. Dato’ Tan Chin Huat, oprichter en voorzitter van MIFF, zegt hierover: “We denken dat de nieuwe data onze exposanten en kopers de beste ervaring zullen bieden, terwijl we de industrie de mogelijkheid bieden om in de tussentijd virtueel te vergaderen en te handelen.”

“We kijken uit naar de MIFF 2021 show in september. Onze leden, de Maleisische fabrikanten staan te popelen om terug te komen en de wereldwijde vraag naar meubels te bedienen. We zullen nauw blijven samenwerken met MIFF om de ontwikkeling van de Maleisische meubelindustrie te ondersteunen en de Maleisische meubelexport te verbeteren”, aldus Steve Ong, voorzitter van Muar Furniture Association, MIFF Strategic Partner.

Furniverse

MIFF Furniverse werd gelanceerd in augustus 2020 en trok 70 exposanten en 922 totale bezoeken van kopers uit 84 landen en regio’s aan. Het bracht ook nieuwe kopers (30% van het totaal) die het MIFF niet eerder hebben bezocht. Er zijn meer dan 2.400 zakelijke leads gegenereerd en exposanten verwachtten een omzet van US$1,16 miljoen. De online tentoonstelling verbindt Maleisische en andere meubelbedrijven met kopers uit vrijwel alle delen van de wereld.

Meer informatie: www.miff.com.my

Over MIFF
MIFF is een van de grootste meubelindustrie beurzen van Zuidoost-Aziëen bedient 20.000 meubelprofessionals uit 140 landen. De beurs wordt jaarlijks in maart gehouden en biedt een uitgebreide selectie van allerlei soorten huis- en bedrijfsmeubilair, waaronder ”de gerenommeerde houten meubels van topkwaliteit uit Maleisië en de meest uitgebreide kantooroplossingen in de regio.”

Sinds de oprichting in 1995 is de beurs een door het UFI goedgekeurd evenement van The Global Association for Exhibition Industry. MIFF wordt georganiseerd door Informa Markets in Maleisië (bekend als UBM Maleisië), dat deel uitmaakt van Informa PLC.