Van maandag 7 februari tot en met zaterdag 12 februari zetten circulaire ondernemers hun deuren wagenwijd open tijdens de Week van de Circulaire Economie. In de maakindustrie groeit het aantal circulaire ondernemers als kool en om deze koers voort te zetten is het belangrijk elkaar te inspireren.

Meer dan tweehonderd ondernemers tonen tijdens evenementen door heel Nederland hoe zij werken aan circulair ondernemerschap. Zo ook ondernemers in de maakindustrie. Zij delen hun circulaire succesformules, misstappen en producten. Allemaal bedoeld om collega’s te inspireren hoe zij hun volgende circulaire stappen kunnen zetten. Hieronder zes evenementen in de maakindustrie die de moeite waard zijn om op de agenda te zetten!

  1. 100% NL workshop duurzaam produceren in Nederland

Hoe word je als meubelfabrikant volledig circulair? En welke voordelen heeft circulair ondernemen? Meubelfabrikant VEPA vertelt in 100% NL workshop duurzaam produceren in Nederland over hun duurzame keuzes en wat daarbij komt kijken.


Maandag 7 februari, 10:00 – 14:00 uur

Vepa, Industrieweg 31 in Hoogeveen

Meer informatie en reserveer je plek: 100% NL workshop duurzaam produceren in Nederland

 

  1. Superieure verf, lijm & rubber met bio-aromaten

In dit interactieve webinar krijg je een kijkje in de keuken van de ontwikkeling van bio-aromaten. Verf, lijm en rubber bevatten allemaal chemicaliën uit fossiele grondstoffen met een negatief effect op het klimaat. Maar het kan anders met bio-aromaten: duurzamer én beter.

 

Dinsdag 8 februari, 13:00 – 14:00 uur

Green Chemistry Campus, Auvergnedijk 2 in Bergen op Zoom

Meer informatie en reserveer je plek: Superieure verf, lijm & rubber met bio-aromaten

 

  1. Hightech & circulair metaalrecycling

Als één van de meest toonaangevende metaalrecylcingsbedrijven ter wereld vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Ze recyclen materialen tot meer dan 150 soorten duurzame grondstoffen. Tijdens dit evenement geeft de directie en de duurzaamheidsafdeling een kijkje in de keuken bij de vestiging in Almelo.

 

Woensdag 9 februari

Riwald Recycling, Buitenhave Oostzijde 2 in Almelo

Meer informatie en reserveer je plek: Hightech & circulair metaalrecycling

 

  1. PHA: een nieuw soort bioplastic

PHA is een nieuw soort bioplastic dat gemaakt kan worden uit reststromen en geschikt is voor verpakkingen en producten wereldwijd. PHA kan gemaakt worden uit biomassa reststromen, zoals oud frituurvet, rioolslib en zelfs CO₂ of methaan. Door middel van spuitgieten, thermoformen of folie blazen kan het nu al ingezet worden voor onder andere verpakkingen (denk aan snoepverpakkingen, chipszakken etc), producten of 3d printen. Een doorbraak dus in de wereld van plastic, waar je alles over hoort tijdens dit evenement!

 

Vrijdag 11 februari van 09:00 – 13:00 uur

Green Serendipity, Diemerparklaan 25 in Amsterdam

Meer informatie en reserveer je plek: PHA: een nieuw soort bioplastic

 

  1. OurkilO: ervaar de circulaire micro-fabriek

In februari 2022 opent OurkilO haar deuren en jij mag alvast komen kijken! Je krijgt een rondleiding in de micro-fabriek, waar plastic afvalstromen worden verwerkt tot nieuwe producten. Zie met eigen ogen hoe het één het ander wordt en ervaar hoe we plastic ketens duurzaam kunnen sluiten.

 

Zaterdag 12 februari, 11:00 – 15:00 uur

OurkilO, Rotterdam

Meer informatie en reserveer je plek: OurkilO: ervaar de circulaire micro-fabriek

 

  1. Kansen voor een lokale houtketen

Hout past goed in het plaatje van de circulaire economie en toch halen we nog te veel hout uit het buitenland. Hout van Nederlandse bodem kan beter benut worden. In deze interactieve workshop wordt gefocust op het organiseren van de Nederlandse houtketen door middel van digitalisering. Zowel kansen als uitdagingen worden onder de loep genomen, en jij denkt actief mee!

 

Donderdag 10 februari, 09:30 – 11:30 uur

Plennid en Blending Habits, Langesteijn 120 in Hendrik-Ido-Ambacht

Meer informatie en reserveer je plek: Kansen voor een lokale houtketen

 

Bekijk de volledige agenda op: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl