Interior Business Magazine columnist Mariska Jagt: In dromen en liefde is niets onmogelijk

Op 4 mei ben ik jarig en elk jaar probeer ik daar toch even bewust bij stil te staan. Gek is het wel, naarmate ik ouder word ga ik dagen als kerst, oud & nieuw en verjaardagen belangrijker vinden. Denk dat het enerzijds komt, omdat het voor mij veelal liefdevolle en warme herinneringen oplevert. Het zijn momenten dat ik mijn kinderen en degene die voor mij het meest dierbaar zijn even heel dicht bij me heb. Deze momenten behoren dan ook tot één van mijn favoriete kleine geluksmomentjes waarbij ik even helemaal in het ‘nu’ verdwijn.

Anderzijds is bijvoorbeeld mijn verjaardag een moment waarop ik weer even stil sta bij welke dromen ik heb en wil realiseren. Dat ik ieder jaar een jaartje ouder mag worden is dan ook iets wat ik flink omarm. Het is niet iedereen gegeven om ouder te mogen worden, helaas heb ik dit van te dichtbij meegemaakt. Afgelopen periode heb ik voor mezelf mijn droomscenario uitgeschreven voor hoe ik zou willen dat mijn leven er over tien jaar uitziet. Het was een mooi proces en op sommige momenten ook best confronterend. Wat voor mij het meest confronterend was, was het besef dat dromen op papier ook een gevoel van kwetsbaarheid opleveren, want wat als? Daarnaast kwam ik tot het besef dat ik iets elementairs over het hoofd heb gezien. Vanuit een intens verlangen ben ik elke dag bezig om anderen een fijn en welkom gevoel en thuis te geven, door bijvoorbeeld in mijn werk voor hen hun droomhuis te creëren. Dat is waar ik blij van. Echter, ik ben in dit verlangen om dit voor een ander te verwezenlijken mezelf een beetje vergeten. Namelijk één van de weinige dingen die op dit moment in mijn leven ontbreekt, is voor mijn kinderen en mezelf een kloppend en fraai vormgegeven huis. Stiekem weet ik tot in detail hoe mijn ideale huis eruit zou moeten zien en graag wil ik een stukje van deze droom met je delen:

Het huis bevindt zich aan (of ieder geval dicht bij) het strand. De architectuur van de woning is strak en modern. Van binnen is het huis ruim opgezet zodat er voor ieder een eigen plek is en er voldoende ruimte is om je te kunnen terugtrekken. Het huis is licht, fris, comfortabel, warm en ‘werkend’. De kelder van het huis is een ruimte waar we kunnen sporten en waar de kinderen met hun vrienden kunnen chillen. De entree van het huis is ruim en straalt rust en elegantie uit. De keuken vormt het centrale plekje van het huis, daar verzamelt iedereen zich en is dan ook van alle gemakken voorzien. Een grote eettafel waar we vaak samen zitten ontbreekt uiteraard niet. In de living staat een hele fijne lounge bank waar we met hele gezin een filmpje kunnen kijken. Er zijn veel openhaarden in huis, in ieder geval in de keuken, de living, de masterbedroom en in de tuin. I love de warmte van een haard! Boven zijn voldoende slaapkamers en er is een heerlijk eigen domein waar ik me terug kan trekken, met bad, regendouche en walk incloset. Mijn werkkamer heeft uitzicht op zee, want dat is waar ik de meeste rust en inspiratie vind. De tuin hoeft niet groot te zijn, maar is wel een hele fijne buitenruimte en vormt een verlengde van het huis. Het geheel vormt vooral een huis voor familie en vrienden, waar iedereen graag komt en zich meer dan welkom en thuis voelt. Een thuis waar we vooral samen het leven en de liefde vieren!

Dit jaar zal ik in ieder geval mijn verjaardag nog niet in dit huis kunnen vieren en wellicht volgend jaar ook nog niet. Dat is niet erg. Inmiddels heb ik een mooi doel die ik op eigen kracht ga verwezenlijken. Als het zover is, dan ben jij uiteraard van harte welkom!

Hoe ziet jouw droomhuis eruit en wil je dat met me delen?

Mariska Jagt
Owner | Creative director Studio Mariska Jagt

Namens alle medewerkers van Interior Business Magazine:

Lieve Mariska, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag gewenst! X