Naast meubelen biedt de M.O.W. 2021 (19-23 september) een nieuw netwerk platform voor de uitwisseling van kennis. Dit platform biedt deelnemers en bezoekers van de meubelbeurs in Bad Salzuflen de gelegenheid om ook na de beurs in contact te blijven met elkaar. Via 360GradPlaza, de naam van het platform, bieden allerlei digitale dienstverleners zich ook aan om bedrijven te helpen met digitalisering van hun activiteiten. Een van de deelnemers is de Duitse marktleider voor B2B online zoeken naar meubelen: moebel.de.

Met deze service helpt M.O.W. met de digitale transitie van de meubelbranche. “Netwerken versterken is met name in tijden van crisis zeer belangrijk. Dit platform zwengelt hopelijk niet alleen verkoop aan maar ook het ontwikkelen van nieuwe business modellen”, aldus beursorganisators Andreas Reibchen en Bernd Schäfermeier. De meubelhandel is meer dan alleen items verkopen. Consumenten worden individueler in hun koopgedrag, zijn vaak al digitaler dan de branche. Dus moeten fabrikanten en winkeliers volledig op de hoogte zijn van begrippen als  E-commerce, ERP en data management, omnichannel marketing en brand management, process control, personnel placement en uiteraard digitaal verkopen: hulp voor deze gebieden is te vinden via 360GradPlaza.

Messe Ostwestfalen is een klassieke verbinder tussen partijen in de markt. Omdat sectoren in elkaar schuiven verandert de rol van de beursorganisator ook: “Ons doel is om alle spelers in de markt nog dichter bij elkaar te brengen, hier in Bad Salzuflen.” Hiervoor is het platform opgebouwd door experts Julia Greven en Dirk Schröder. Ook betrokken bij de ontwikkeling is Arne Stock, directeur van moebel.de die ook als sponsor optreedt. Andere (met name in Duitsland) bekende partijen die meewerken zijn Shopmacher, Pixlip, Vogelsänger (grote speler in fotografie, film en CGI) enlogistiek expert Rhenus Delivery. Maar ook het kleureninstituur RAL Institute, samen met branchevereniging Deutsche Gütegemeinschaft Möbel e.V. (DGM) verantwoordelijk voor het uitreiken van de jaarlijkse “Golden M” award voor meubelfabrikanten doet mee aan het platform. En zoals gezegd Moebel.de, de grootste online zoekmachine voor distributeurs, fabrikanten en online verkopers van meubelen in Duitsland.

Iedereen die meer wil weten over 360GradPlaza, neem contact op met Julia Greven +49(0)22117040035 en Dirk Schroeder +49(0)160 90519077 of stuur een mail: info@360GradPlaz.a Tijdens de komende editie van de beurs (19-23 september) is er een stand van 400 vierkante meter waarin het platform wordt voorgesteld.

www.mow.de